پردازش اربعین حسینی

حسینُ منی و انا من حسینی

پردازش اربعین حسینی

حسینُ منی و انا من حسینی

پردازش اربعین حسینی

در این صفحه مطالب گردآوری شده توسط حسین صفرزاده به اشتراک گذاشته می شود

آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
نویسندگان

                                        بسم الله الرحمن الرحیم .

        اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم

    1. وصیّت نامه2
  1. سهمی از وصیت :لازم است انسان در وصیّت خود، سهمى را براى بستگان محروم در نظر گیرد تا با عمل حکیمانه و خداپسندانه، مانع فقر وهم جلو تکا ثر گرفته باشد.
  2. سهمی از محروم وصیت نکند : لذا امام باقر علیه السلام فرمود: پایان کار کسانى که به نفع فامیل محرومى که مشمول قانون ارث نمى‏شود وصیّت نکند، گناه و معصیت است.
  3. وصیّت‏هاى نمونه: ازرسول خدا، پیامبراکرم صلى الله علیه و آله فرمود: من و على پدران این امّت هستیم‏. مهم، مهم، مهم،
  4. وصیّت‏ ‏: ازرسول خدا،«انّى تارک فیکم الثقلین کتاب‏ اللّه‏ و عترتى‏ ما ان تمسکتم بهما لن تضلوا و لن یفتقرقا حتى یردا علىّ الحوض» مهم، مهم، مهم،
  5. وصیت به تقوی : وصیّت‏هایى که امیرالمؤمنین علیه السلام بعد از ضربت خوردن در بستر شهادت به فرزندانش فرموده: «اوصِیکُما بِتَقوَى اللّه»
  6. وصیت به نرفتن به دنبال دنیا: حسن و حسینم! شما را به تقوا سفارش کنم. شما دنبال دنیا نروید، گرچه دنیا به سراغ شما بیایدواگر چیزى از دنیا از دست شما رفت، تأسّف نخورید.
  7. وصیت به حق یاور مظلومان : دررابطه با دنیا حقّ بگویید وبراى قیامت و پاداشهاى الهى کار کنید.باخط وهدف، با ستمگران دشمن و نسبت به محرومان ومظلومان یاور باشید..
  8. «ألَّا تَبغِیا الدّنیا و ان بَغَتْکما و لاتَأسَفا على شى‏ءٍ مِنها زُوِىَ عَنکما» «وقولا بالحقّ و اعمَلا لِلأجر» «و کُونا لِلظّالِم خَصماً و لِلمَظلومِ عَوناً» حضرت بر خورد سیاسى، اجتماعى، نظامى و اقتصادى را هم در رابطه با قدرتمندان روزگار و هم در رابطه با مستضعفان و مظلومان بیان مى‏کند.
  9. وصیت به تقوا ونظم : من به شما دو فرزندم و هم به سایر فرزندان و خانواده‏ام و تمام کسانى که در طول تاریخ نامه من به آنها ‏رسد، به تقوا و نظم در کارها سفارش نمایم.
  10. وصیت به تقوا ونظم امرکم : جالب اینکه امام علیه السلام تقوا و نظم را در کنار یکدیگر آورده، یعنى باید حقوق الهى را مراعات نمود وباید نوبت‏ها، اولویت‏ها، قراردادها را نیز مراعات کرد و هر گونه بى‏نظمى وهرج ومرج، در اسلام مردود است: «اوصِیکُما وَ جَمیع وَلَدى و اهلِى و مَن بَلَغهُ کِتابى بِتَقوَى اللّهِ ونَظمِ أمرِکم»
  11. وصیت درآشتی دادن: اى فرزندانم و اى امّت مسلمان! سعى کنید کدورت‏ها را از بین خود و جامعه ریشه‏کن کنید، زیرا پیامبر فرمود: آشتى دادن میان دو مسلمان از همه نمازها و روزه‏هاى (مستحبّى) شما بهتر است. «و صَلاحِ ذاتِ بَینِکُم»
  12. وصیت عمل به احکام واخلاق : آنگاه امام با الفاظ و جملات زیبا و لحن مخصوصى، همگان را نسبت به یتیمان، همسایگان، قرآن، نماز، حج، جهاد، حسن روابط و نظارت عمومى، امربه معروف و نهى از منکر، عدالت در قضاوت وصیّت نموده و در مورد قاتل خود شما نیز بیش از یک ضربت به او نزنید و مواظب باشید.
  13. عمل به وصیّت لازم است: آیات و روایات عمل به وصیّت شرعى و صحیح را لازم دانسته و مسئولیّت و گناه به عهده تغییردهنده وصیّت‏ نامه است.
  14. وارث وصیت ضامن به عمل است :  هرکس بعد از آگاهى از وصیّتى آن را تغییر دهد،گناهش برکسانى است که تغییر و تبدیل مى‏کنند. «فَمَن بَدَّلَه بَعد ما سَمِعَه فانّما اثمُهُ علىَ الّذینَ یُبَدّلونَه» امام باقر علیه السلام : به وصیّت‏ها عمل کنید گرچه براى غیر مسلمانان باشد. ضامن است و باید از مال خودش دستور وصیّت کننده را عمل نماید.
  15. در وصیت‏ فاطمة (س) به علی (ع) آمده که سلام مرا به فرزندانم که تا قیامت به وجود می‏آیند برسان.
  16. وصیت کرد احدی بر جنازه‏ام حاضر نشود، به جز ام سلمة، ام ایمن، سلمان، ابوذر، مقداد، عمار و حذیفة.
  17.  وصیت کرد شب اول قبر بر سر قبرم دعا و قرآن بخوان که در آن ساعت نیاز به انس با زندگان است.
  18. در وصیت امام حسن علیه السلام : تو را به خداوند سوگند میدهم مبادا در کنار جنازه من اندکى خون ریخته گردد، پس از این وصیت‏هاى خود را ببرادرش گفت و در باره فرزندان و خاندانش و ترکه‏اش توصیه فرمود و وصایاى پدرش امیر المؤمنین علیه السّلام را نیز با وى در میان گذاشت.
  19. [وصیت امام حسین علیه السلام : به محمد بن حنفیه‏] من براى سرکشى و عداوت و فساد کردن و ظلم نمودن از مدینه خارج نشدم. بلکه، و انما خرجت لطلب الاصلاح فی امة جدى أرید ان آمر بالمعروف و انهى عن المنکر. یعنى جز این نیست که من بمنظور ایجاد صلح و سازش در میان امت جدم خارج شدم، من در نظر دارم امر بمعروف و نهى از منکر نمایم. من میخواهم مطابق سیره جدم رسول خدا و پدرم على بن ابى طالب علیهم السّلام رفتار نمایم. کسى که مرا بجهت اینکه حق میگویم قبول کند او بحق سزاوارتر است و کسى که دست رد بسینه من بگذارد من صبر میکنم تا خدا که بهترین حکم‏ کنندگان است بین من و او داورى نماید.
  20. وصیت با دلى آرام : این وصیت‏ نامه که من با دلى آرام، دارم مى‏روم به قیامت. دل آرام گفتیم در قرآن هست، آیه آخر سوره فجر، «یا أَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّهُ» (فجر/ 27) اى دل آرام، بیا پهلوى خودمان، گفتم: دل آرام تنها چیزى است که در دنیا نیست،
  21. سه با وصیت خود را اجرا نمود: حضرت صادق فرمود زین العابدین علیه السلام سه مرتبه مریض شد هر مرتبه وصیت مخصوصى میکرد پس از بهبودى وصیت خود را اجرا مینمود.
  22. وصیت به ده سال عزاداری:  امام باقر (ع) وصیت‏ کرد، که وقتى من شهید شدم، تا ده سال امت اسلامى جمع‏ شوند، در یک فرسخى مکه، هرحاجى که مى‏رود مکه، دو سه شب باید منى باشد، فرمود: در این مدتى که حاجى‏ها در منى هستند، ده سال براى من عزادارى کنید.
  23. وصیت خرج کردن درعزاداری:  زراره گفت حضرت باقر وصیت کرد هشتصد درهم در عزاداریش خرج کنند این عمل را سنت پیغمبر میدانست زیرا حضرت رسول در شهادت جعفر فرمود براى خانواده‏اش ترتیب غذا بدهید که آنها مشغول بعزاى خود هستند.
  24. وصیت عجیب : ثواب الاعمال ابو بصیر گفت خدمت ام حمیده رسیدم که او را بدرگذشت‏ حضرت صادق علیه السّلام تسلیت بگویم شروع بگریه کرد من نیز از گریه او اشکم جارى شد. گفت اگر هنگام درگذشت حضرت صادق مى‏بودى چیز عجیبى مشاهده میکردى.
  25. وصیت به ضایع نکردن نماز: گفت حضرت صادق چشم باز کرد و فرمود هر کس با من خویشاوندى دارد بگوئید بیاید. همه را جمع کردیم. نگاهى بآنها نموده فرمود: «ان شفاعتنا لا تنال مستخفا بالصلاة» بشفاعت ما نخواهد رسید کسى که نماز خود را سبک شمارد.
  26. وصیت به ثلث: امام  کاظم : بفرزندم على وصیت میکنم یک ثلث از صدقه پدر و خویشاوندانم در اختیار اوست که هر طور مایل است بمصرف برساند و اختیار هر نوع تصرفى را او دارد اگر مایل بود بانجام میرساند آنچه در باره خانواده‏ام ذکر کرده‏ام
  27. وصیت  امام هشتم : فرمود: هرثمه گفتم: بلى آقای من‏: وقتى مشغول کندن شدند وسائل حفارى گوئى در شن فرو میرفت ماهى را دیدیم که بر آن بخط عبرى نوشته بود: اینجا آرامگاه علی بن موسى است و آنجا قبر هارون ستمگر است. ماهى را در همان جا که وصیت کرده بود دفن نمودیم.
  28. وصیت به امامت : یحیى بن یسار قنبرى گفت: حضرت ابو الحسن امام هادى چهارماه قبل از فوت وصیت کرد بفرزندش حسن و او را بامامت پس از خود معین کرد من و گروهى از غلامان را شاهد بر این مطلب گرفت.
  29. وصیت تنها چیزی که در دنیا نیست:‏   نامه که من با دلى آرام، دارم مى‏روم به قیامت. دل آرام گفتیم در قرآن هست، آیه آخر سوره فجر «یا أَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّهُ» (فجر/ 27) اى دل آرام، بیا پهلوى خودمان، گفتم: دل آرام تنها چیزى است که در دنیا نیست،                
  30. چند بند ازوصیت نامه داریوش کبیر اینک که من از دنیا می روم، بیست و پنج کشور جز امپراتوری ایران است و در تمامی این کشورها پول ایران رواج دارد و ایرانیان درآن کشورها دارای احترام هستند و مردم آن کشورها نیز در ایران دارای احترامند،
  31. بند ازوصیت نامه  مثل من در حفظ این کشورها کوشا باشد و راه نگهداری این کشورهااست که در امور داخلی آن ها مداخله نکند و مذهب و شعائر آنان را محترم شمرد.
  32. بند ازوصیت نامه داریوش : مادرت آتوسا ( دختر کورش کبیر ) بر گردن من حق دارد پس پیوسته وسایل رضایت خاطرش را فراهم کن.
  33. بند ازوصیت نامه داریوش : کانالی که من می حواستم بین رود نیل و دریای سرخ به وجود آورم به اتمام نرسید و تمام کردن این کانال از نظر بازرگانی وجنگی خیلی اهمیت دارد،
  34. بند ازوصیت نامه داریوش : توصیه دیگر من به تو این است که هرگز دروغگو و متملق را به خود راه نده، چون هر دوی آنها آفت سلطنت اند و بدون ترحم دروغگو را از خود بران. هرگز عمال دیوان را بر مردم مسلط مکن و برای این که عمال دیوان بر مردم مسلط نشوند، قانون مالیات را وضع کردم که تماس عمال دیوان با مردم را خیلی کم کرده است و اگر این قانون را حفظ نمایی عمال حکومت زیاد با مردم تماس نخواهند داشت .
  35. بند ازوصیت نامه داریوش : افسران و سربازان ارتش را راضی نگاه دار و با آنها بدرفتاری نکن، اگر با آنها بد رفتاری نمایی آن ها نخواهند توانست مقابله به مثل کنند ، اما در میدان جنگ تلافی خواهند کرد ولو به قیمت کشته شدن خودشان باشد و تلافی آن ها این طور خواهد بود که دست روی دست می گذارند وتسلیم میشوند
  36. بند ازوصیت نامه داریوش : امر آموزش را که من شروع کردم ادامه بده و بگذار اتباع تو بتوانند بخوانند و بنویسند تا این که فهم و عقل آنها بیشتر شود و هر چه فهم و عقل آنها بیشتر شود تو با اطمینان بیشتری حکومت خواهی کرد.
  37. بند ازوصیت نامه داریوش : همواره حامی کیش یزدان پرستی باش، اما هیچ قومی را مجبور نکن که از کیش تو پیروی نماید و پیوسته و همیشه به خاطر داشته باش که هر کسی باید آزاد باشد تا از هر کیشی که میل دارد پیروی کند .
  38. بند ازوصیت نامه داریوش : هیچ کس در این جهان باقی نخواهد ماند، اگر تو هر زمان که فرصت بدست می آوری وارد قبر من بشوی و تابوت مرا ببینی، غرور و خودخواهی بر تو غلبه نخواهد کرد، اما وقتی مرگ خود را نزدیک دیدی، بگو قبر مرا مسدود کنند و وصیت کن که پسرت قبر تو را باز نگه دارد تا این که بتواند تابوت حاوی جسدت را ببیند.
  39. بند ازوصیت نامه داریوش : زنهار، زنهار، هرگز خودت هم مدعی و هم قاضی نشو، اگر از کسی ادعایی داری موافقت کن یک قاضی بی طرف آن ادعا را مورد رسیدگی قرار دهد و رای صادر کند، زیرا کسی که مدعیست اگر قضاوت کند ظلم خواهد کرد.
  40. بند ازوصیت نامه داریوش : هرگز از آباد کردن دست برندار...وقتی کشوری آباد نمی شود به طرف ویرانی می رود، در آباد کردن ، حفر قنات ، احداث جاده و شهرسازی را در درجه اول قرار بده .
    1. اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
  • حسین صفرزاده

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی