پردازش اربعین حسینی

حسینُ منی و انا من حسینی

پردازش اربعین حسینی

حسینُ منی و انا من حسینی

پردازش اربعین حسینی

در این صفحه مطالب گردآوری شده توسط حسین صفرزاده به اشتراک گذاشته می شود

آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
نویسندگان

اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم

  1. کتاب زیبا و زیبایی درقرآن 6
  2. آرى، برخى افراد میوه را براى پر کردن شکم مى‏خواهند، ولى خردمندان با دیدن این همه زیبا‏‏یى‏‏ و شگفتى، روح ایمان خود را تقویت مى‏کنند و قدرت خدا را در آن مى‏بینند، زیرا از یک آب و خاک، نمى‏توان بیش از یک طعم و رنگ و مزه انتظار داشت، ولى قدرت خداوند به گونه‏اى است که انواع مزه‏ها، رنگ‏ها، طعم‏ها و شکل‏ها را از آن بیرون مى‏آورد.
  3. چشم وسیله ى زیبا‏‏یى‏‏ انسان است. انسان با یک چشم نمیتواند فاصله و عمق و مسافت اشیا را به خوبى درک کند. چشم وسیله شناسایى افراد است. اگر گوش و لب و دهان افراد پوشیده باشد شناخته میشوند ولى اگر نوارى روى چشم قرار گیرد و چشم پوشیده شود، افراد شناخته نمیشوند. چشم راه اثرگذارى در دیگران است. تاثیرپذیرى شاگردى که در برابر چشم استاد است و او را میبیند با شاگرد غیرحضورى تفاوت دارد.
  4. خداوند نظافت و زیبا‏‏یى‏‏ را دوست دارد و سفارش کرده هرچقدر مى‏توانید نظیف باشید. نظافت نوعى پیش‏گیرى از بیمارى‏هاست. نظافت و پیشگیرى وظیفه همه هست.
  5. اسلام از نگاه داشتن ادرار به شدت نکوهش کرده است و نسبت به نگاه به آب و سبزى و زیبا‏‏یى‏ سفارش کرده است.
  6. اگر انسان سرمایه و علم و زیبا‏‏یى‏‏ و عقل داشته باشد، ولى ادب نداشته باشد، همه آن را به باد میدهد و مردم از او ناراحت و خدا از او خشمگین میشود. آرى، «ارزش عالم و عاقل، به ادب اوست». «1»
  7. ابلاغیه‏ها باید بلیغ و رسا باشند و از زیبا‏‏یى‏‏ ظاهرى، جهت برانگیختن انگیزش درونى کارکنان برخوردار باشد.
  8. پرسش: چگونه مى‏توان مردم را از شرک و طاغوت نجات داد؟ پاسخ: قرآن براى شرک زدایى و طاغوت گریزى، دستورات و روش‏هاى زیبا‏‏یى‏‏ بکار برده، از جمله مى‏فرماید: 1. اگر تمام خدایان دروغین و طاغوت‏ها جمع شوند، نمى‏توانند مگسى را بیافرینند. «لن‏یخلقوا ذباباً ولو اجتمعو له»
  9. آرى؛ کارهاى خالص، مثل مزرعه‏اى در نقطه‏اى مرتفع است که از خرابى سیل، محفوظ مى‏باشد؛ اما باغهایى که در دامنه کوه است، جلوه و جمال دارد و زیبا‏‏یى‏‏اش همه را شاد مى‏کند و افراد مخلص نیز در جامعه از آبرو و جمال خاصى برخوردارند. اگر زمین و مزرعه، خوب باشد هم از شبنم و قطرات ریز استفاده مى‏کند و هم از قطرات درشت باران.
  10. قرآن مى‏فرماید: با زنان مشرک، ازدواج نکنید تا ایمان آورند: «لاتنکحوا المشرکات حتى یؤمنّ» «1» و به مردان مشرک، زن ندهید تا ایمان آورند. «و لاتنکحوا المشرکین حتى یؤمنوا» چون گاهى مقام و ثروت یا زیبا‏‏یى‏ ظاهرى کفار، انسان را گرفتار مى‏کند، قرآن مى‏فرماید: «ولو اعجتبکم» گرچه شرایط او شما را شیفته کرده و به تعجب وادارد و در مورد مردان هم مى‏فرماید: «ولو اعجبکم» اگر مرد، داراى مقام و ثروت و زیبا‏‏یى‏‏ باشد. این ازدواج‏ها راهى به آتش است: «یدعون الى النّار»
  11. زینب کبرى پس از شهادت عزیزانش مى‏فرماید: چیزى جز زیبا‏‏یى‏‏ ندیدم؛ «ما رایت الّا جمیلا» در حالى که اگر انگیزه غیر خدا باشد، باید گلایه‏ها و ضعف‏ها و ناسپاسى‏ها در کار باشد.
  12. زیبا‏‏یى‏‏ معارف اهل‏بیت‏ : در یکى از سخنرانى‏هایم در خارج از کشور،فرازى از دعاى ابوحمزه را تحت عنوان «عوامل سقوط جامعه» توضیح مى‏دادم. بعد از جلسه دکترى آمد و خیلى تعریف کرد و گفت: من خیلى لذّت بردم وخوشحال هستم. دلیلش را پرسیدم؟ گفت: براى من بسیار تعجّب‏آور و شگفت‏انگیز بود که امام سجاد علیه السلام در یک سطر و جمله دعا، عوامل سقوط جامعه را بر شمرده است، آنجا که مى‏فرماید: «الّلهم انّى أعوذبک من الکَسل و الفَشل و الهَمّ و الجُبن و ...»
  13. دقّت خارجى‏ها : پیرمرد ساعت‏سازى در قم مى‏گفت: به فلان کارخانه ساعت‏سازى در یکى از کشورهاى غربى نامه نوشتم که در ساختن ساعت اگر این دقّت را بکنید زیبا‏‏یى‏‏ و دوام ساعت شما بیشتر خواهد شد.الآن نزدیک چهل سال است که از آن تاریخ‏ مى‏گذرد و هر سال وقتى تاریخ ارسال آن نامه مى‏رسد، تقدیرنامه‏اى از آن کارخانه براى من مى‏رسد.
  14. خنده شهید: ایام نوروزى خدا توفیق داد در جبهه بودم، خاطره زیبا‏‏ئى‏‏ را درباره پدر دو شهید شنیدم که مى‏گفتند: وقتى پسر دوّمش را در قبر گذاشته‏اند، شهید خندیده است. تلفن کرده و به ملاقات آن پدر بزرگوار رفتیم او مى‏گفت: پسرم چهار سال در جبهه بود تا اینکه در عملیات والفجر 8 به شهادت رسید، دوستانش از زمان شهادت تا سردخانه و قبل از دفن عکس‏هایى از او گرفته بودند. او عکس‏ها را به ما نشان داد و ادامه داد: وقتى شهید را در قبر گذاشتیم، دیدیم‏ مى‏خندد، این هم عکسش! مدّتى گذشت، وصیت‏نامه او را پیدا کردیم، نوشته بود: آرزو دارم وقتى مرا در قبر گذاشتند بخندم! و بدین گونه او به آرزویش رسید.
  15. یکى از استانداران کار زیبا‏‏یى‏‏ کرده بود. روز معلّم، تمام معلمان دوران تحصلیش را جمع کرده و به آنان گفته بود: اگر کارى دارید، من در خدمت شما هستم.
  16. یکى از معلمان برخاسته و گفته بود: به دلیل‏ مشکلات زیاد درخواست بازنشستگى داده بودم، امّا حالا با این برخورد شما تقاضایم را پس مى‏گیرم.
  17. مفهوم حمد ترکیبى از مفهوم مدح و شکر است. انسان در برابر جمال و کمال و زیبا‏‏یى‏‏، زبان به ستایش و در برابر نعمت و خدمت و احسان دیگران، زبان به تشکر مى‏گشاید. خداوند متعال به خاطر کمال و جمالش شایسته ستایش و به خاطر احسان‏ها و نعمت‏هایش لایق شکرگزارى است. «الحمدللَّه‏» بهترین نوع تشکر از خداوند است. هرکس در هرجا، با هر زبانى، هرگونه ستایشى از هر کمال و زیبا‏‏یى‏ دارد، در حقیقت سرچشمه آن را ستایش مى‏کند. «الحمدللَّه‏»
  18. 3. همه هستى زیبا‏‏ است و تدبیر همه هستى نیکو است، زیرا حمد براى زیبا‏‏یى‏‏ و نیکویى است: «الحمدللَّه»
  19. در بنارس یک بتخانه‏اى دیدیم مملو از میمون‏ها. در بنارس سگ‏ها، گاوها، خوک‏ها [و] پابرهنه‏ها بسیارند. در بنارس یک بتکده‏اى بسیار زیبا‏‏ و بزرگ که در تمام دیوارها [و] کتیبه‏ها آن هم بر همه قسمت دیوار آن گوش تا گوش ویترین‏هایى که کتاب‏هاى خود را در آن چیده بودند.
  20. در قسمت بالا انواع بت‏ها که با برق هر کدام سر یا لب یا پا و بدن خود را تکان مى‏دادند. بیشتر بت‏ها در قیافه زن و عروسک‏هاى زیبا‏‏ که به وسیله برق مى‏رقصیدند. این بتکده در زیبا‏‏یى‏‏ و نوآورى که این جمادات را با برق حرکتى مى‏داد، منحصر به فرد بود. در بنارس عربستان حوزه علمیه بزرگ [دارد]، ولى شیعه یک حوزه بسیار محقر و ضعیف دارد.
  21. خواهرم و دخترم، اگر جلوه‏گرى امروز شما دلربایى کرد و علاقه مردى را به همسرش کم کرد، فردا زن زیبا‏‏یى‏‏ با جلوه‏گرى خود، دل شوهر شما را خواهد ربود و رونق زندگى شما را کم خواهد کرد.
  22. فریضه عظم ى، معطر و منور نماز: پدیده‏هاى زیبا‏‏یى‏‏ چون اقامه نمازهاى جماعت در سطح شهرها، در میدان‏ها و بوستان‏ها و ورزشگاهها، ساختن تالارهاى بزرگ و مناسب نماز در برخى و ساختن یا آماده کردن نمازخانه در برخى دیگر از جاها، گردآمدن بیش از پیش مردم و بویژه جوانان در بسیارى از مساجد، برپا داشتن نماز جماعت در ظهر عاشورا در میان مراسم عزادارى، نوشتن کتاب‏هاى بسیار در باب نماز و جز این‏ها، همه و همه برانگیزاننده‏هاى آن امید بزرگ است.
  23. 1- مثل آئینه باشیم، هم زیبا‏‏یى‏‏ دیگران را ببینیم و هم نقاط ضعف آنان را. مثل مگسى نباشیم که فقط روى زخم و جراحت مى‏نشیند.2- مثل آئینه باشیم، نه مثل ذرّه بین. عیب مردم را بزرگ‏تر از آنچه هست نبینیم.
  24. در امورى که به دست ما نیست، مثل جنسیّت، زیبا‏‏یى‏‏، استعداد، بیان، هوش، عمر و ... باید به تقسیم و تقدیر الهى راضى بود.
  25. با کمى دقت در آیه، مى‏توان پیام‏ها و نکات زیبا‏‏یى‏‏ را استفاده کرد، از جمله:1. اندیشه نکردن در قرآن، مورد توبیخ و سرزنش خداوند است. «افلا یتدبرون» 2.
  26. فَأَقَمْتَ لَهُمُ الصَّلَاةَ : با کمى دقت، مى‏توان پیام‏ها و نکات زیبا‏‏یى‏‏ را از آیه استفاده کرد، از جمله:1. نماز، حتّى در صحنه‏ى جنگ تعطیل نمى‏شود و رزمنده، بى‏نماز نیست. «اقمت لهم الصلاة .... و لیأخذوا اسلحتهم»
  27. 8. آن گونه که در لباس مادى، پوشش عیوب، حفاظت از سرما و گرما و زیبا‏‏یى‏‏ مطرح است، تقوا هم عامل پوشش عیوب است، هم نگهدارنده از گناه و هم مایه‏ى زیبا‏‏یى‏‏ معنوى انسان مى‏باشد. «لباس التّقوى»
  28. امام مجتبى علیه السلام به هنگام نماز وحضور در مسجد، بهترین لباس خود را مى‏پوشید و مى‏فرمود: «انّ اللّه جمیل یحبّ الجمال فاتجمّل لربّى‏»، خداوند زیبا‏‏ست و زیبا‏‏یى‏‏ را دوست دارد، و من لباس زیبا‏‏ى خود را براى پروردگارم مى‏پوشم وآنگاه این آیه را تلاوت مى‏فرمود. «2»
  29. امام مجتبى علیه السلام به هنگام نماز وحضور در مسجد، بهترین لباس خود را مى‏پوشید و مى‏فرمود: «انّ اللّه جمیل یحبّ الجمال فاتجمّل لربّى‏»، خداوند زیبا‏‏ست و زیبا‏‏یى‏‏ را دوست دارد، و من لباس زیبا‏‏ى خود را براى پروردگارم مى‏پوشم وآنگاه این آیه را تلاوت مى‏فرمود. «2»
  30. خداوند زیبا‏‏یى‏‏ و زینت را دوست دارد و گرنه به آن امر نمى‏فرمود، «خذوا زینتکم» چنانکه اسلام، آیین فطرى است و انسان نیز فطرتاً از زینت لذّت مى‏برد.
  31. امام صادق علیه السلام فرمود: سزاوار نیست که زن رسیدگى به خود نکند و از آراستگى و زیبا‏‏ئى‏‏ که سبب شیرین شدن زندگى خانوادگى است دست بردارد. «لا ینبغى للمرئة ان تعطّل نفسها» «5»
  32. ماه، به خاطر حرکت به دور زمین، نور رسانى در شب، زیبا‏‏یى‏‏ و تقویم طبیعى بودن، ایجاد جزر و مدّ و نقش‏هاى دیگر آن در هستى، یکى از آیات بزرگ الهى است که سزاوار است به آن سوگند یاد شود.
  33. چشم، مظهر عاطفه و غضب و مظهر تعجب و ادب و مظهر زیبا‏‏ئى‏‏ و عشق است.
  34. چشم نقش ویژه‏اى در زیبا‏‏ئى‏‏ افراد دارد و یکى از راه‏هاى شناحت افراد است. اگر گوش یا دهان افراد پوشیده باشد به راحتى مى‏توان آنان را شناخت در حالى که اگر چشم بسته باشد، شناخته نمى‏شوند.
  35. آنگونه که در لباس مادى، پوشش عیوب، حفاظت از سرما و گرما و زیبا‏‏یى‏‏ مطرح است، تقوا، هم عامل پوشش عیوب است، هم نگهدارنده از گناه و هم مایه‏ى زیبا‏‏یى‏‏ معنوى انسان مى‏باشد. «لباس التّقوى»
  36.  
  37. 4- انسان فطرتاً زینت و زیبا‏‏یى‏‏ را دوست دارد و شیطان از این گرایش درونى، سوء استفاده مى‏کند. «زیّن لهم الشیطان ... فصدّهم»
  38. انتخاب همسر : معیار انتخاب همسر در نزد مردم معمولا چند چیز است: ثروت، زیبا‏‏یى‏‏، حَسب و نَسب.
  39. در حدیث دیگر مى‏خوانیم: چه بسا زیبا‏‏یى‏‏ که سبب هلاکت و ثروت که سبب طغیان باشد. «3»
  40. حضرت زینب علیها السلام که آن همه مصیبت دید، در سخن خود به حکومت بنى‏امیّه فرمود: «ما رأیتُ الّا جمیلا»، من جز زیبا‏‏یى‏‏ ندیدم.
  41. در سفره‏ى هستى، همه‏ى آفریده‏ها در جاى خود زیبا‏‏ست گرچه ما زیبا‏‏یى‏‏ آن را درک نکنیم. چنانکه افراد بزرگ که به سفره‏اى نگاه مى‏کنند، مربا و شیرینى را زیبا‏‏ مى‏بینند و هم ترشى وفلفل وپیاز را،

اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم

  • حسین صفرزاده

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی