پردازش اربعین حسینی

حسینُ منی و انا من حسینی

پردازش اربعین حسینی

حسینُ منی و انا من حسینی

پردازش اربعین حسینی

در این صفحه مطالب گردآوری شده توسط حسین صفرزاده به اشتراک گذاشته می شود

آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
نویسندگان

         بسم الله الرحمن الرحیم .

         اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجه

    1. وصیّت نامه 5
  1. آرى، اسلام ظلم، بى‏انصافى و بى‏عدالتى در وصیّت‏ را به منزله دزدى از مال وارثان مى‏داند.
  2. به جاى وصیّت‏، خود عمل کنیم.
  3. وصیّت‏، استفاده از آخرین فرصت‏هاست، ولى این نباید تکیه‏گاه شود و به امید وصیّت‏ کردن در حال حیات، به فکر کمک و انفاق نباشیم. زیرا کمک با دست خود، اثر دیگرى دارد.
  4. شخصى وصیّت‏ کرد که بعد از مرگش انبار خرماى او را در راه خدا انفاق کنند، پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله به وصیّت‏ او عمل کرد ودر آخر یک عدد خرما در انبار بجاماند.
  5. پیامبر صلى الله علیه و آله فرمود: اگر این یک عدد خرما را او با دست خودش مى‏داد، از وصیّت‏ به یک انبار خرما بهتر بود.
  6. وصیّت‏، وسیله جلب محبّت دیگران است.
  7. آن بزرگواران بى‏علاقه بودند، وصیّت‏ کرده و از مال خود به آنان بهره‏اى مى‏رساندند و بدین وسیله دوستى و محبّت آنان را به راه و مکتب خود جلب مى‏نمودند.
  8. وصیّت‏، گاهى واجب است.
  9. در فقه اسلامى آمده است: هر گاه انسانى بدهکار به مردم یا خداوند است و یا امانتى از مردم نزد اوست که ترس تلف و ضایع شدن آن را دارد، واجب است براى حفظ حقوق مردم، وصیّت‏ نماید و شکّى نیست که این وجوب، شامل کسانى که خمس و زکات و مالیات‏هاى اسلامى را بدهکارند نیز مى‏شود.
  10. مقدار وصیّت‏.
  11. بر پایه احکام اسلامى، انسان تا یک سوّم مالش را بیشتر نمى‏تواند وصیّت‏ کند، ولى بخاطر آنکه به سهم وارثان زیاد ضرر نرسد و روح آنان از قانون اسلام و آن شخص جریحه دار نشود) بهتر است کمتر از یک سوّم وصیّت‏ نماید. مثلًا به یک چهارم وصیّت‏ کند. یعنى اگر از دوازده تومان، چهار تومان حقّ وصیّت‏ کردن دارد، بهتر است سه تومان آن را وصیّت‏ کند.
  12. وصیّت‏ کردن را به فال بد نگیریم.
  13. شاید دلیل آنکه بسیارى از ما وصیّت‏نامه نداریم این باشد که خیال مى‏کنیم وصیّت‏ کردن به معناى زود مردن وپایان عمر است و آن را به فال بد گرفته و از آن سر پیچى مى‏نماییم، امّا اگر آن را یک وظیفه شرعى، عقلى و عرفى ببینیم، تخلّف از آن را به خود اجازه نمى‏دهیم.
  14. وصیّت‏ باید حکیمانه باشد.
  15. قرآن در آیه وصیّت‏، یک کلمه بسیار پر بار بکار برده و آن کلمه «بِالمعروف‏» است.
  16. «کُتِبَ عَلَیکُم اذا حَضَرَ احَدَکُمُ المَوتَ ان تَرَک خَیراً الوَصیّة ... بِالمَعرُوفِ» یعنى باید وصیّت‏ با عقل، عرف وحکمت هماهنگ باشد.
  17. دراینجا لازم است انسان در وصیّت‏ خود، سهمى را براى آن بستگان محروم در نظر بگیرد تا با این عمل حکیمانه و خداپسندانه، هم مانع فقر دسته اوّل شود و هم جلو تکاثر دسته دوّم را گرفته باشد.
  18. لذا امام باقر علیه السلام فرمود: پایان کار کسانى که به نفع فامیل محرومى که مشمول قانون ارث نمى‏شود وصیّت‏ نکند، گناه و معصیت است.
  19. نمونه چند جمله از وصیّت‏هایى که امیرالمؤمنین علیه السلام بعد از ضربت خوردن در بستر شهادت به فرزندانش فرموده را بیان کنم آن حضرت در وصیّت‏ خود مى‏فرمایند:
  20. آرى پیامبراکرم صلى الله علیه و آله فرمود: من و على پدران این امّت هستیم و پدر امّت باید به هنگام وصیّت‏، همه مردم را مورد توجّه خود قرار دهد.
  21. آنگاه امام با الفاظ و جملات زیبا و لحن مخصوصى، همگان را نسبت به یتیمان، همسایگان، قرآن، نماز، حج، جهاد، حسن روابط و نظارت عمومى، امربه معروف و نهى از منکر، سفارش فرمودند و در ادامه به عدالت در قضاوت وصیّت‏ نموده و در مورد قاتل خود فرمودند: قاتل من بیش از یک ضربت به من نزده است، هرگاه من با این ضربت کشته شدم، شما نیز بیش از یک ضربت به او نزنید و مواظب باشید عصبانیّت، شما را به کشتار عمومى یا به قطعه قطعه کردن او نکشاند، که پیامبراکرم صلى الله علیه و آله فرمودند: از مُثله و تکّه‏تکّه کردن بپرهیزید، گرچه نسبت به سگ درّنده باشد.
  22. عمل به وصیّت
  23. آیات و روایات عمل به وصیّت‏ شرعى و صحیح را لازم دانسته و مسئولیّت و گناه تغییر آن را به عهده کسى مى‏داند که با شنیدن (و یا دیدن) وصیّت‏نامه، به خاطر هوا و هوس خود، وصیّت‏نامه را تغییر دهد.
  24. (البتّه در صورتى که عمل به وصیّت‏ سبب تقویت کفر و یا تضعیف اسلام نباشد و روشن است که مسلمان چنین وصیّتى نمى‏کند)
  25. از نظر فقه اسلامى هرگاه تغییر وصیّت‏ سبب از بین رفتن حق و حقوقى شود، تغییردهنده، گناهکار و ضامن است و باید از مال خودش دستور شخص وصیّت‏ کننده را عمل نماید.
  26. خدایا! بعضى در عمل به قرآن حتّى از مخالفان قرآن هم عقب‏تر ماندند. چنانکه حضرت على علیه السلام در وصیّت‏ خود مى‏فرماید: مبادا دیگران در عمل به قرآن و استفاده از رهنمودهاى آن از شما مسلمانان جلو باشند.
  27. 13- آدم‏کشى، رهاکردن بستگان، نداشتن وصیّت‏، بى‏اعتنایى به حقوق مردم و نپرداختن زکات، هر کدام وسیله حسرت در قیامت خواهد بود.
  28. (4). نهج البلاغه، وصیت‏ 31
  29. قرآن در سوره مائده آیه 106 مى‏فرماید: هرگاه کسى در سفر دچار بیمارى شد و در آستانه مرگ قرار گرفت، دو نفر مسلمان و یا غیر مسلمان را بر وصیّت‏ خود گواه گیرد، لکن مراسم اداى شهادت باید پس از نماز باشد، یعنى آن دو نفر پس از اداى نماز حاضر شده و با قسم خوردن شهادت دهند که فلان مسلمان در مسافرت چه وصیت‏ کرده است.
  30. امام صادق علیه السلام در واپسین دم زندگى خویش، همه بستگان را جمع کرد و در وصیت‏ خویش به آنان، اهمیت نماز را یادآور شد و فرمود:
  31. نماز، اوّلین کلام و آخرین وصیّت
  32. در بعضى روایات مى‏خوانیم که نماز، هم اوّلین سفارش انبیا بوده و هم آخرین وصیّت‏ اولیا.
  33. در وصیّت‏ نامه خود نیز نوشت من با قلبى آرام به سوى خدا مى‏روم. این دل آرام از زور و پول و مقام نیست، از پیوند با خداست که بهترین نوع آن نماز است.
  34. فراموش نمى‏کنم در ایّام دفاع مقدّس، جوانى وصیّت‏ کرد که اگر من شهید شدم مرا دفن نکنید مگر آن دو دسته‏اى که با هم قهرند، آشتى کنند و این جوان از خون مقدّس خودش به نفع اصلاح ذات‏البین استفاده کرد، در حالى که مى‏توانست بگوید اگر شهید شدم راضى نیستم فلان شخص یا گروه به تشییع جنازه من بیاید و بدینوسیله آتش فتنه را بیشتر و کینه‏ها را عمیق‏تر نماید.
  35. این تعدیل ثروت از طریق خمس و زکات، امرى واجب است، ولى اسلام براى تعدیل ثروت راههاى غیر الزامى دیگرى نیز از قبیل وقف، هبه، صدقه، انفاق، وصیّت‏، کفّاره، نذر، عهد، ایثار و قرض‏الحسنه، قرار داده است.
  36. گاهى انسان بر اثر وسوسه شیطان مى‏گوید: من کارهاى خیر زیادى کرده‏ام به فقراء کمک مى‏کنم، به بستگان سر مى‏زنم اموالى را وقف یا وصیّت‏ مى‏کنم، بنابراین خمس دادن لازم نیست.
  37. با بررسى آیات و روایات درمى‏یابیم که زکات در اسلام مانند زکات در دیگر ادیان الهى نیست که صرفاً یک وصیّت‏ و سفارش اخلاقى و موعظه باشد تا مردم به برّ و نیکى رغبت پیدا کنند و از بخل و امساک بپرهیزند، بلکه فریضه‏اى الهى است و بى‏اعتنایى به آن فسق است و منکر آن، کافر محسوب مى‏شود.
  38. حتّى اگر وصیّت‏ مى‏کنید، قبل از هر کس براى والدین و بستگان خود وصیّت‏ کنید. «ان ترک خیراً الوصیة للوالدین و الاقربین»
  39. امام باقر علیه السلام وصیت‏ مى‏کند که ده سال در سرزمین «منى» براى او عزادارى کنند و جنایات حکومت ظالم را که بر امام و اهلبیت علیهم السلام وارد شده بازگو نماید.
  40. بسیار بجاست که زائر خانه خدا، قبل از سفر، وصیت‏ کند و خیال نکند که وصیت‏، فال بد گرفتن و بدبین بودن و احساس خطر کردن است، بلکه وصیت‏، نشانه یاد مرگ بودن انسان است. وصیت‏، راهى براى جبران کارهایى است که انجام نداده است و نشانه دقت و حساب انسان و تداوم بخشیدن به اهداف عالیه انسانى است. ناگفته پیداست،
  41. مراد از وصیت‏ تنها سفارشات مالى نیست، بلکه هرگونه پند و سفارش و حکمت را نیز شامل مى‏شود. در روایات، جایگاه وصیت‏ هنگام خروج مسافر را در «کتاب الحج» ذکر کرده‏اند.

اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم

 

  • حسین صفرزاده

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی