پردازش اربعین حسینی

حسینُ منی و انا من حسینی

پردازش اربعین حسینی

حسینُ منی و انا من حسینی

پردازش اربعین حسینی

در این صفحه مطالب گردآوری شده توسط حسین صفرزاده به اشتراک گذاشته می شود

آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
نویسندگان
  1. بسم الله الرحمن الرحیم
  2. اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
  3. تربت تربت حسینى‏ 2-
  4. ائمه‏ی اهل‏بیت معصومین علیهم‏السلام در نماز به تربیت سیدالشهداء علیهالسلام سجده می‏کرده‏اند چنانچه حضرت امام سجاد علیهالسلام در موقع اسارت و حرکت از کربلاء مقداری از تربت همراه خود برداشته بود ولی آن زمان هنوز از تربت گل کرده و لوح درست کنند مرسون نشده بود
  5. و حضرت امام جعفر صادق علیه‏السلام بر تربت سجده می‏فرمود و  خاک  کربلاء را در کیسه‏ی نگاه می‏داشتند و در موقع نماز آن را پهن کرده و بر آن سجده می‏کردند و ظاهرا از زمان غیبت صغرای امام زمان ولی عصر بقیةالله ارواحنا فداه از تربت لوح درست کردن که تا حال مرسوم است معمول شده چون  خاک  تنها را در نزد انسان و در بغل نگاه داشتن قدری مشکل شده و از  خاک  ممکن بود گرد و غباری ریخته شود و لذا از  خاک  کربلاء گل کرده و از آن این لوحها (مهر) درست کردند که در نگاه داشتن سهل و آسان باشد.
  6. شیخ جلیل محمد بن عبدالله بن جعفر حمیری (ره) از حضرت ولی عصر ارواحنا فداه لوح درست کردن را سئوال کرده و امام علیه‏السلام نیر فرموده‏اند که اشکالی نداشته و جائز است [1]  و فضیلت دارد.
  7. ائمه اهل بیت بر تربت کربلاء سجده کرده‏اند
  8. ائمه‏ی اهل‏بیت معصومین علیهم‏السلام در نماز به تربیت سیدالشهداء علیه‏السلام سجده می‏کرده‏اند چنانچه حضرت امام سجاد علیه‏السلام در موقع اسارت و حرکت از کربلاء مقداری از تربت همراه خود برداشته بود.
  9. فضیلتی را که از برای تربت حسینی علیه‏السلام است برای هیچ تربتی و هیچ قسمتی از قطعات ارض این فضیلت و خاصیت نیست و مصداق الشفاء فی تربته تنها درباره این تربت مقدس است و چه بسا خاصیت‏ها که از برای این تربت شریف است که برای هیچیک از مواد ارضی و احجار کریمه و غیر آن نمی‏باشد و حقیقت و طابت الارض التی فیهاد فنتم از این تربت پاک مشهود است؛
  10. احمد بن فهد حلی مدفون در ارض کربلای معلی در کتاب عدة الداعی خود در ضمن خبری می‏نویسد که خدای متعال در عوض شهادت چهار خصلت به حضرت ابی عبدالله الحسین علیه‏السلام کرامت فرموده: در تربت آن حضرت شفا را قرار داده و در زیر قبه منوره
  11. او دعا را باجابت پیوسته و ائمه انام را از ذریه او به وجود آورده و ایام زائر او را از اعمار ایشان نمی‏شمارد و آن بقعه‏ایست از زمین که مشهد مقدس آن شهید راه خدا در آن قرار گرفته و بلاشک دعا در آنجا مستجاب است مرحوم خلد جایگاه علامه استاد المجتهدین و المحدثین شیخ محمدحسین کاشف الغطاء طاب الله ثراه (متوفی ذی قعدة الحرام 1373 هجری) رساله‏ای مخصوص درباره تربت حسینی نوشته و بچاپ رسانیده، در آن رساله نفیسه بسیاری از نکات و دقایق است که باید برای اخذ فواید به آن نسخه گرانبها مراجعه نمود.
  12. هر یک از ائمه طاهرین و پیشوایان دین صلوات الله علیهم اجمعین و بسیاری از فقها و علمای شیعی اثنی عشری در باب فضیلت و خواص این تربت شریف و سجده و استشفای به آن و ذکر با سبحه‏ی تربت و ثواب آن بیاناتی فرموده و مطالبی نگاشته‏اند که می‏توان از کتب معتبره‏ی مربوطه استفاده نمود.
  13. چنانکه نوشته‏اند اول کسی که سجده بر این تربت مقدس نمود و از آن سبحه تهیه فرموده حضرت سید الساجدین علی بن الحسین امام زین‏العابدین علیه و علی آبائه السلام بوده که بعد از فراغت از دفن پدر بزرگوار خود و سایر شهدای کربلا قبضه‏ای از تربتی که بدن شریف پدر بزرگوارش بر روی آن قرار گرفته و آن  خاک  پاک بخون مقدس آن بدن مطهر آمیخته شده بود برگرفته و آن را در کیسه‏ای قرار داده در سجاده خود گذاشته بود و از آن تربت پاک و خاص سبحه‏ی ساخته در دست مبارک خود می‏گردانید
  14. و آنگاه که حضرتش را در شام نزد یزید پلید بردند آن سبحه را در دست داشته، یزید از آن حضرت چگونگی این امر را پرسیده، امام علیه‏السلام روایت نبوی صلی الله علیه و آله را برای یزید بیان فرموده که ماحصلش این است: هر کس بامدادان سبحه را برگیرد و دعای مخصوص آن را بخواند همیشه از برای او ثواب تسبیح و ذکر نوشته می‏شود اگر چه ذکر و تسبیح نکند
  15. و در بازگشت آن بزرگوار به مدینه طیبه همواره او با اهل بیتش به آن سبحه و تربت تبرک جسته و بر آن سجده می‏نمودند و مریضان خانواده خود را با آن معالجه و استشفا می‏کردند و همین طور سایر ائمه و شیعیان و پیروان ایشان تا کنون آن را متبرک شمرده و موجب شفا و کیمیای گرانبها برای آزمایش دلها و موجب قبولی عبادات و نماز می‏دانند و به وسیله آن تقرب بخدای
  16. بی‏نیاز جسته و سجده بر این  خاک  پاک که صاحب آن در راه رضای خدا فنا شده و از آن بقای ابدی و سعادت سرمدی را به دست آورده اسباب قبولی عبادت و پذیرفتگی طاعت خود در درگاه معبود یکتا و واجب الوجود می‏شمارند و سجود بر این  خاک  را سجده بر خدا میدانند که صاحبش در راه خدا فنا شده.
  17. مرحوم علامه آیةالله سید محمدکاظم یزدی اعلی الله مقامه در کتاب عروة الوثقای [1]  خود راجع بفضیلت سجده بر تربت حسینی علیه‏السلام چنین مینویسد: السجود علی الارض افضل من النبات و غیرها و افضل من الجمیع التربة الحسینیه فانها تخرق الحجب السبع و تستنیر الی الارضین السبع، یعنی سجده کردن بر زمین بهتر و برتر است از روئیدنیها و غیر آن و بهتر از تمامی آنها تربت حسینی علیه‏السلام است که براستی و حقیقت حجاب‏های هفت‏گانه را می‏دراند و بعرش اعلی می‏رسد و تا هفت طبقه‏ی زمین را نیز منور می‏گرداند.
  18. دعا در سجده : شریح می‏گوید: وارد مسجد رسول ‏خدا صلی الله علیه و آله و سلم در مدینه شدم، امام حسین علیه السلام را دیدم که صورت روی  خاک  گذاشته و این دعا را در سجده می‏خواند: حدیث 203
  19. قال الامام الحسین‏ علیه السلام: سَیِّدی وَ مَوْلایَ أَلِمَقامِعِ الْحَدیدِ خَلَقْتَ أَعْضائی، أَمْ لِشُرْبِ الْحَمیمِ خَلَقْتَ أَمْعائی، إِلهی لَئِنْ طالَبْتَنی بِذُنُوبی لَاُطالِبنَّکَ بِکَرَمِکَ، وَ لَئِنْ حَبَسْتَنی مَعَ الْخاطِئِینَ لَأُخْبِرَنَّهُمْ بِحُبّی لَکَ، سَیِّدی إِنَّ طاعَتَکَ لاتَنْفَعُکَ، وَمَعْصِیَتِی لاتَضُرُّکَ، فَهَبْ لی ما لایَنْفَعُکَ، وَاغْفِرْ لی مالا یَضُرُّکَ فَإِنَّکَ أَرْحَمُ الرَّاحِمینَ
  20.   امام حسین علیه السلام فرمود: (ای آقا و مولایم! آیا برای گُرزهای آتشین اعضای بدنم را خلق کرده‏ای؟ یا اندام درونی مرا برای نوشیدن آبهای گرم جهنّم خلق نموده‏ای؟ خداوندا! اگر مرا به گناهانم بازخواست کنی من تو را به کرم و بخششت می‏خوانم، اگر مرا با خطاکاران قرار دهی دوستی من نسبت به تو را به اطّلاع آنان می‏رسانم. ای آقای من، طاعتم تو را بهره‏ای نداده، و گناهم به تو ضرری نمی‏رساند، پس آنچه بتو سود و بهره‏ای نمی‏رساند را به من عنایت کن و آنچه بتو ضرر نمی‏رساند را به من ببخشای بدرستیکه تو مهربانترین مهربانانی.).
  21. دعای آن حضرت در سجده شکر
  22. از شریح روایت شده که گفت: داخل مسجد پیامبر صلی اللَّه علیه و آله شده و دیدم حسین بن علی علیه‏السلام در سجده قرار داشته و سر بر  خاک  نهاده و می‏گفت:
  23. ای آقا و مولایم! آیا برای گرزهای آتشین اعضای بدنم را خلق کرده‏ای، یا اندام درونیم را برای نوشیدن آبهای گرم جهنم خلق نموده‏ای، خداوندا اگر مرا به گناهان بازخواست کنی من تو را به کرم و بخششت می‏خوانم، و اگر مرا با خطاکاران قرار دهی دوستیم نسبت به تو را به اطلاع آنان می رسانم، ای آقایم طاعتم تو را بهره‏ای نداده و گناهم به تو ضرری نمی‏رساند، پس آنچه بتو سود و بهره‏ای نمی‏رساند را بمن عنایت کن و آنچه بتو ضرر نمی‏رساند را از من ببخشای، بدرستی که تو مهربانترین مهربانانی.
  24. راز سجده بر آدم‌
  25. هنگامی که آدم به امر خداوند مسجود ملائکه قرار گرفت و با فرمان الهی همه فرشتگان در مقابلش به سجده افتادند، از طرف خداوند متعال خطاب آمد که ای آدم اگر تو را مسجود ملائکه قرار دادم به خاطر این بود که در ذات تو و سرشت تو نور ولایت جای دارد:
  26. «یا آدم إنّما امرت الملائکة بتعظیمک بالسجود لک اذ کنت وعاأ لهذه‌ِ الأنوار..»
  27. سجده بر تربت حسین
  28. أشهد لقد طبتم و طابت الأرض التی فیها دفنتم
  29. گواهی می‏دهم که پاک و پاکیزه هستید، و زمینی که در آن دفن شده‏اید نیز پاک و پاکیزه است (زیارت شهدا).
  30. کلیه‏ی علمای اسلام در باب طهارت و صلات می‏نویسند که: سجده جز بر زمین یا آن چه از آن می‏روید بجز خوراکی و پوشاکی جایز نیست.
  31. علمای اسلام نیز اتفاق دارند که بهترین زمینها،  خاک  کربلا است، و در مقایسه‏ی کربلا با کعبه گفته‏اند:
  32. و من حدیث کربلا و الکعبة …..لکربلا بان علو التربت .....

       شده ز گفتگوی کربلا و کعبه پدید.....  که کربلا به چه حد و چه مرتبت برسید

  1. برای اثبات اینکه بهترین اراضی روی زمین کربلا است و مقایسه‏ی آن با کعبه، وعلو و برترین کربلا بر کعبه و تربت بر بهترین و پاکترین  خاک  روی زمین که کربلا می‏شود
  2. صدها کتاب نوشته شده، که از آن جمله: «سفینة النجاة» علامه شیخ احمد کاشف الغطاء، و کتاب «الأرض و التربة الحسینیة»
  3. علامه‏ی نابغه شیخ محمد حسن کاشف الغطاء می‏باشد، و در آن لطیفه در سر التزام شیعه‏ی امامیه بر سجده بر  خاک  حسین می‏نویسد:
  4. صرف نظر از تفوق برتری کربلا بر کعبه و طهارت و پاکیزگی تربت حسین و این که باید سجده بر پاکترین  خاک ها باشد، سرش این است که سجده کنندگان برای خدا در تربت حسین «علیه‏السلام» به یاد فداکاری او در راه اعلای کلمه‏ی توحید می‏افتد که چگونه برای اثبات عقیده از جان گذشتگی نشان داد.
  5. بهترین حال بنده و نزدیکترین وقت تقرب بنده به پروردگار خود، حال سجده است، که فرمودند: أقرب ما یکون العبد الی ربه حال السجود، و چه بهتر که در حال خشوع و خضوع یاد کسانی کند که در راه حق جانبازی حیرت انگیزی نمودند.
  6. و شاید قصد آن باشد که سجده بر این  خاک ، پرده‏های هفتگانه را بدرد، چنان چه در خبر است که: در سجده سر صعود و به معراج رفتن از  خاک  به خدمت رب الارباب می‏باشد، و هزاران حکم و لطایف و اسرار دیگری شاید در سجده به  خاک  حسین «علیه‏السلام» باشد.

اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم

  • حسین صفرزاده

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی