پردازش اربعین حسینی

حسینُ منی و انا من حسینی

پردازش اربعین حسینی

حسینُ منی و انا من حسینی

پردازش اربعین حسینی

در این صفحه مطالب گردآوری شده توسط حسین صفرزاده به اشتراک گذاشته می شود

آخرین مطالب
پربیننده ترین مطالب
نویسندگان

                     بسم الله الرحمن الرحیم

          اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم

         آدم با غیرت 4

 

  1. غیرت بی خودی مواظب باش آنجایى که نباید غیرت به خرج بدهى بیخودى غیرت به خرج ندهى براى اینکه‏ «فَإِنَّ ذَلِکَ یَدْعُو الصَّحِیحَهَ مِنْهُنَّ إِلَى السَّقَم» اگر حساسیت نابجا آدم به خانمش داشته باشد زن سالم هم فاسد مى‏شود
  2. غیرت در حلال : امام فرمود: درحلال نباید غیرت بخرج بدهیم مى‏گوید من اجازه نمى‏دهم که پسر مردم به عنوان بیاید خانه ما و دخترمان را ببیند.
  3. 5- گستره غیرت و پیامدهاى بى‏غیرتى: «لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِیَعٌ وَصَلَوَاتٌ وَمَسَاجِدُ یُذْکَرُ فِیهَا اسْمُ اللَّهِ کَثِیرًا وَلَیَنصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ یَنصُرُهُ» (حج/ 40) اگر مردم غیرت نداشته باشند مرکز عبادت مسیحى‏ها هم از بین مى‏رود، مرکز عبادت یهودیها هم از بین مى‏رود. از این آیه معلوم مى‏شود که مرکز عبادت مقدس است گرچه مرکز عبادت مسلمانها نباشد. تورات و انجیل مقدس هستند با اینکه ما معتقدیم که تحریف شده‏اند.
  4. غیرت یک مسلمان : چیزى را دزدید تا خواستند او را بگیرند جنس را توى خانه یک یهودى انداخت و گفتند او دزیده بعد هم پاپوش درست کردند و این یهودى را آوردند که این دزدیده است. فورى جبرئیل نازل شد و گفت محمد این را مسلمان دزدید. مى‏بینیم آیه نازل مى‏شود آبروى مسلمانى را مى‏ریزد و حق را به یهودى مى‏دهد. و زنده باد اسلامى که حق است اگر ما مسلمان واقعى بودیم حالا حالاها انقلابمان به دنیا صادر شده بود ولى ما خراب کردیم یعنى من پارتى بازى کردم او هم رشوه گرفت و همه آبروى همدیگر را ریختیم رسیدیم به اینجایى که الان...
  5. غیرت وآبرو امام باقر (ع) داشت با کسى مى‏رفت دید رفیق‏اش یک فحش داد به مادر نوکرش، حضرت ناراحت شد و فرمود چى گفتى؟ گفت آقا نوکرم است دوم اینکه فحش به مادرش دادم به خودش که ندادم، سوم اینکه مادرش که مسلمان نیست. فرمود: حق ندارى فحش بدهى با اینکه بیست سال است که با تو بودم ولى دیگر طرفِ من نیا، بخاطر اینکه آبرو را لت و پار کرد اینچنین با او برخورد کرد.
  6. غیرت از ایمان : پیغمبر فرمود خدا چون غیرت دارد بعضى کارها را گفته که حرام است حدیث داریم‏ «إِنَّ الْغَیْرَهَ مِنَ الْإِیمَانِ» (من‏لایحضره‏الفقیه/ ج 3/ ص 444) غیرت از ایمان است.
  7.  غیرت وفلسطین :حدیث داریم بعضى آدمها هر چى مى‏گویى همینطورى نگاه مى‏کند تکان نمى‏خورد.
  8. غیرت چه فایده‏اى دارد؟ اگر مسلمانها غیرت داشتند الان به فلسطینى‏ها تجاوز نمیى‏شد.
  9. غیرت مسلمان :امام فرمود: اگر هر مسلمان یک سطل آب بریزد، اسرائیل را غرق مى‏کنند.
  10. دل خون غیرت : بارها امام على (علیه السلام ) فرمود شماها دل من را خون کردید که هر چه مى‏گویم در دنیاى بى خیالى و بى غیرتى هستید.
  11. معنای«غیرت» به معنای رشک و حسد مردانه و سرشار از صفات آن است و در تداول فارسی زبانان به معنای حمیت و محافظت عصمت و آبرو و ناموس ونگهداری عزت و شرف آمده است.
  12. علمای اخلاق نیز غیرت را چنین تعریف کرده اند، غیرت و حمیت، یعنی تلاش در نگهداری آنچه که حفظش ضروری است، این صفت در قالب مطلوبش از شجاعت، بزرگ منشی و قوت نفس انسان سرچشمه می گیرد.
  13. غیرت یکی از ملکه های نفسانی انسان و سبب مردانگی است و مرد بی غیرت از زمره مردان خارج است.
  14. غیرت  ومردی : اگر غیرت بری با درد باشی ... وگر بی غیرتی نامرد باشی
  15. انواع غیرت : شاید بتوان انواع غیرت را به تعداد پدیده هایی که نزد انسان تقدّس و حرمت دارد، گسترش داد که در این صورت از مرز شمارش فراتر می رود. اما از دیدگاه دیگر می توان همه پدیده های مقدّس را در قالب دین، ناموس و آبرو و میهن خلاصه کرد.
  16. انواع غیرت : در نتیجه، غیرت به سه نوع: دینی، ناموسی و ملّی تقسیم می شود.
  17. منظور از غیرت دینی، این است که انسان مسلمان نسبت به کیان اسلام و آنچه بدان مربوط می شود حسّاس باشد، با تمام توان در اثبات و اجرای آن بکوشد و از کوچکترین خدشه و تعرّضی نسبت به آن جلوگیری کند.
  18. غیرت بر این اساس، جهاد، امر به معروف و نهی از منکر، سفارش به حق‌ و صبر، تعلیم و تعلم و... می تواند در راستای غیرت دینی قرار گیرد، چرا که هر یک از موارد یاد شده از یکسو، در تحکیم احکام اسلام مؤثر است و از سوی دیگر، با ضدّ آن سرستیز دارد.
  19. غیرت در قرآن مجید: با لحن تحریک آمیزی از مسلمانان می خواهد که ضمن تقویت غیرت دینی خویش در موارد لزوم، آن را به کار گیرند و از اسلام و مسلمانان بی یاور دفاع کنندوَ ما لَکُمْ لا تُقاتِلوُنَ فی سَبیلِ اللهِ وَ الْمُستَضْعَفینَ مِنَ الرِّجالِ و النِساءِ وَ الْوِلْدانِ»
  20. رنگ «غیرت دینی» همه غزوه ها و سریه های پیامبر ـ صلی الله علیه و آله ـ جنگ های سه گانه امیرمؤمنان ـ علیه السلام ـ مبارزه و صلح تحمیلی امام مجتبی ـ علیه السلام ـ و حماسه جاوید عاشورا و مبارزات بی امان پیشوایان معصوم ـ علیهم السّلام ـ و علمای دردآشنا در طول تاریخ، جملگی رنگ «غیرت دینی» دارد، خداوند می فرماید حتی پیامبر ـ صلی الله علیه و آله ـ از اینکه مردم ایمان نمی آورند، نزدیک بود هلاک شودلَعَلَّکباخِعٌ نَفْسَکاَلّا یَکُونوُا مُؤْمِنینَ»
  21. غیرت ناموسی : حمایت و حفاظت از ناموس، ارتباطی تنگاتنگ با شرف و مردانگی شخص مسلمان دارد و اسلام با تأکید از او خواسته که از ناموس خود و هم کیشانش در برابر هر گونه گزند داخلی و خارجی به شدت دفاع کند و کمترین مسامحه ای از خود بروز ندهد،
  22. غیرت وقتل : حتی روایت شده که: اگر کسی ببیند که مرد بیگانه ای با همسرش نزدیکی می کند، می تواند هر دو را بکشد»
  23. غیرت وناموس : فتوا ی امام راحل (قدس سرّه) نیز چنین است: اگر به ناموس کسی ـ خواه همسرش باشد یا دیگران ـ به قصد تجاوز حمله شود، واجب است به هر وسیله ممکن آن را دفع کند گرچه به کشتن مهاجم بیانجامد،
  24.  غیرت و آبرو ریزی : بلکه اگر قصد آبروریزی به کمتر از تجاوز هم داشته باشد، به ظاهر حکمش همین است
  25. غیرت ملّی : مراد از «غیرت ملّی» احساس مسؤولیت در برابر تمامیت ارضی کشور اسلامی و دلسوزی و حمایت از مسلمانان و عزت و شرف آنان است که به شکلی با «غیرت دینی» و «غیرت ناموسی» نیز پیوند دارد.
  26. غیرت وحب الوطن : ناگفته مشخص است که «ملّی گرایی»‌ به معنای امروزی از نظر اسلام محکوم و نامعقول است؛ ولی وطن دوستی و مشارکت در دفاع از میهن و هم میهنان مسأله ای است که با سرشت انسانی عجین و از سوی اسلام نیز به رسمیت شناخته شده است و روایت زیر گواه آن می باشدحُبُّ الْوَطَنِ مِنَ الْایمانِ»وطن دوستی از ایمان است.
  27. تعریف غیرت : علمای اخلاق در تعریف غیرت چنین آورده اند: غیرت و حمیّت، یعنی تلاش در نگهداری آنچه حفظش ضروری است. این صفت در قالب مطلوبش، از شجاعت، بزرگ منشی و قوت نفس انسان سرچشمه می گیرد
  28. الف. غیرت انسانی: نفس انسان  تلاش می کند از اموری دفاع کند و آنها را از گزند دیگران حفظ نماید؛ این حفظ و دفاع، معنای غیرت است. این غیرت به حسب نوع تربیت، آموزش، سلیقه، محیط و ... در انسان ها متفاوت است، گاه به صورت مثبت و گاه به صورت منفی بروز پیدا می کند. از مصادیق بارز این غیرت، غیرت ملی و غیرت نژادی است
  29. غیرت های انسانی: نفس انسانی به سبب امیال و خود خواهی ها، تلاش می کند از اموری دفاع کند و آنها را از گزند دیگران حفظ نماید؛ این حفظ و دفاع، معنای غیرت است.
  30. این غیرت به حسب نوع تربیت، آموزش، سلیقه، محیط و ... در انسان ها متفاوت است و گاه به صورت مثبت و گاه به صورت منفی بروز پیدا می کند.
  31. از جمله این غیرت ها غیرت ملّی است که انسان را مجاب می کند از مملکت و کشور خود در مقابل اجانب دفاع کند.
  32. مورد دیگر، غیرت نژادی است؛ گاهی انسان ها، نژاد خود را برتر دانسته و به اذیت و آزار اقوام و نژاد های دیگر می پردازند و به جهت صفتی که در کسب آن، تلاش و لیاقتی به خرج نداده اند، بر آن می بالند و بر دیگران می کوبند و چون نازی ها کشورها را نابود می کنند و چون رژیم آپارتاید سیاه پوستان افریقا را از حقوق اولیه انسانی دور می کنند و همچون مهاجران اولیه امریکا، سرخپوستان امریکا را آواره کرده و به خاک و خون می کشند. اینها نمادهای نژاد پرستی در دنیاست که امروزه بر کمتر کسی قبحش پنهان است.
  33. غیرت انسانی : در مقابل، انسان های بسیاری بوده اند که در راستای همین غیرت انسانی به کار های بزرگی دست زدند و تلاش کردند ظلم و بی عدالتی را از بین ببرند و زندگی خود را وقف این کار کردند.
  34. غیرت قابل تقدیر: اگر چه بسیاری از آنها دیندار نبوده اند اما به جهت انجام کارهای بشر دوستانه و ظلم ستیزانه، و وقف زندگیشان برای رسیدن به اهداف انسانی، قابل تقدیر و تحسین هستند
  35. غیرت انسانی مثبت ومنفی : در نهایت باید بیان داشت که غیرت انسانی موارد مثبت و منفی بسیاری را دارد. به همین جهت دین نیز در بعضی موارد غیرت انسانی را تصدیق می کند و گاهی آن را از انسانیت دور دانسته و بر آن خط بطلان می کشد
  36. غیرت و مسأله : استاد معظم مظاهری20:  غیرت‌ عبارت‌ است‌ از سعی‌ در محافظت‌ از اموری‌ مانند دین‌ و آبرو و ناموس و اولاد و اموال و...
  37. بی‌غیرتی به معنای عدم محافظت از آن امور،‌ حرام است.‌ و گاه‌ به‌ قیادت‌ و دیاثت‌ منجر می‌شود. بنابراین بر مؤمن غیرتمند واجب است علاوه بر محافظت از دین اطرافیان و محارم، از اموری‌ که‌ به فساد و یا‌ بی‌عفّتی‌ آنان منجر می‌گردد، پیشگیری‌ و منع‌ نماید و نسبت به حفظ حجاب و شئونات اخلاقی و اختلاط‌ با نامحرم‌ و رفت و آمد زن و فرزندان- تا جایی‌ که‌ منجر به سوءظن‌ و سخت‌گیری‌های‌ بی‌مورد نشود-، کنترل و مراقبت جدّی داشته باشد.
  38. حفظ عفت : مسأله 14: حفظ عفّت برای همه و به ویژه برای زنان، واجب و ترک آن حرام است و گناه بزرگی محسوب می‌شود.
  39. غیرت ونگاه  زن ومرد : مسأله 15:نگاه زن و مرد نامحرم به بدن یکدیگر، حرام است. ولی نگاه به صورت نامحرم و دو دست او تا نرسیده به مچ، و نیز نگاه زن به سر و گردن مرد نامحرم، به شرط آنکه شهوت انگیز یا مفسده انگیز یا جالب نباشد، جایز است.
  40. غیرت وحرمت : مسأله 16: گفتن و شنیدن‌ حرف‌هاى شهوت‌انگیز برای زن و مرد- به جز زن و شوهر- حرام است.‏ 
  41. غیرت وشهوت : مسأله 17: پوشیدن لباس شهوت انگیز یا مفسده انگیز زن یا مرد در مقابل نامحرم، حرام است.
  42. غیرت وعفت : مسأله 18: چادر یک حجاب مذهبى و ملّى است و زن ایرانى که همیشه حتّى قبل از اسلام شهرت به عفت داشته، نباید این حجاب مذهبى و ملّى را از دست بدهد که خسارات فراوانى دارد. «والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته» اللهم صل علی محمد وا ل محمد وعجل فرجهم
  • حسین صفرزاده

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی