الف باء کتاب هفت گذینه 8 ..آ.. موضوع هفت آسمان . هفت آیه . هفت مرتبه خودم . هفت بار برای آب . هفت متر گدال آتش.هفت آسمان محکم بنا کردیم : هفت آیه معادل قرآن :هفت آسمان آفرینش...
شنبه, ۴ دی ۱۴۰۰، ۰۹:۳۷ ق.ظ
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
الف باء کتاب هفت گذینه 8 ..آ..
موضوع هفت آسمان . هفت آیه . هفت مرتبه خودم . هفت بار برای آب . هفت متر گدال آتش.
هفت کلمه آداب سفر : کرنش آسمان هاى هفت گانه :آفتابه لگن هفت دست : هفت آداب حرف زدن:
هفت آسمان محکم بنا کردیم : هفت آیه معادل قرآن :هفت آسمان آفرینش : هفت آیه واجب ده بار هر روز :
:___________________________________________
- هفت آسمان محکم بنا کردیم : ساخته خداوند براى هر چیز محکمکارى است «واجْعَلْنِى مِنْ أَهْلِ السَّدَاد» (صحیفه سجادیه، ص 98) «السَّدَاد» یعنى محکم کارى سد: یعنى دیوار محکم که در مقابل فشار آب بتواند استقامت کند، اول این که در توحید: خداوند هر کارى کرده محکم کرده و بشر است که کارهایش آبکى است، کلاغ روى درخت لانه مىسازد، باد و طوفان تنه درخت را مىاندازد ولى لانه از هم نمىپاشد و متلاشى نمىشود. قرآن مىفرماید: «صُنْعَ اللَّهِ الَّذى أَتْقَنَ کُلَّ شَىْء» (نمل/ 88) ساخته خداوند براى هر چیز محکم کارى است. مثال: درهایى که لولا دارد مدتى اگر روغن به آن نزنیم صدا مىکند چشم ماجورى درست شده که سال روغن کارى نمىخواهد و صدا نمىکند، مثل جیر جیر کردن دو هزار گنجشک، نحوه ساختن چشم و سلول پا چگونه است؟ قرآن مىفرماید: «وَ بَنَیْنا فَوْقَکُمْ سَبْعاً شِداداً» (نبا/ 12) هفت آسمان بر بالاى سر شما محکم بنا کردیم کارگرها یاد بگیرند در تولید و مرغوبیت اگر به مرغوبیت کار عنایت نکنید، پاسدارى از خون شهدا نیست، ما باید برتعهدمان اضافه شود. کارگران و مصرف کنندگان نگویند جنس فلان کشور و جنس ایرانى فلان.
- 7- هفت آیه معادل قرآن : سوره حمد معادل قرآن است با آنکه عدد آیات آن هفت مىباشد. «سَبْعاً مِنَ الْمَثانِی وَ الْقُرْآنَ الْعَظِیمَ»
- -7آیه هفت مرتبه خودم : در این آیه خداوند هفت مرتبه مىفرماید: خودم، خودم، خودم، خودم، خودم، خودم، خودم و لذا علامه طباطبایى در تفسیر المیزان مىفرماید لطیف ترین و شیرینترى آیات است. «وَ إِذا سَأَلَکَ عِبادى عَنِّى فَإِنِّى قَریبٌ أُجیبُ دَعْوَهَ الدَّاعِ إِذا دَعانِ فَلْیَسْتَجیبُوا لى وَ لْیُؤْمِنُوا بى لَعَلَّهُمْ یَرْشُدُونَ» (بقره/ 186).
- 7- هفت آسمان آفرینش : و همانا ما بالاى سر شما هفت راه (هفت آسمان) آفریدیم، و ما از خلق (و جهانهستى) غافل نبودهایم.
- 7- هفت آیه واجب ده بار هر روز : سوره حمد که نام دیگرش «فاتحةالکتاب» است، هفت آیه دارد و تنها سورهاى است که بر هر مسلمانى واجب است حداقل روزانه ده بار آن را در نمازهاى شبانه روزى بخواند، وگرنه نماز او باطل است: «لاصلاة الّا بفاتحةالکتاب».
- 7-هفت متر گدال آتش : در حیدرآباد هند. شب 21 محرم به مناسبت شهادت حضرت رقیه (علیها السلام ) در خرابه شام، گودالى از آتش در هفت متر به قدرى مملو از آتش که از دور صورت [را مىسوزاند]، ولى مردم از روى آن رد مىشوند.
- 7- هفت آیه واجب ده بار : سوره حمد که نام دیگرش «فاتحة الکتاب» است، هفت آیه دارد و تنها سورهاى است که بر هر مسلمان واجب است حدّاقل دهبار آن را در نمازهاى شبانهروزى بخواند. پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله فرمودند: «لاصلاةَ إلّابِفَاتِحَةِ الْکِتابِ؛ بدون فاتحة الکتاب، نمازى نیست.»
- 7-هفت قسمت آسمان : شاید نظر ایشان این بوده که قرآن میفرماید: سبع سماوات در دو وقت و مرحله بوده است، اما در آیه قبل از آنکه خدا آسمان را به هفت قسمت تقسیم کند
- 7-عدد آسمانها هفت است : در ده مورد از قرآن اعلام شده که عدد آسمانها هفت است که آنها محکم سَبْعاً شِداداً نبأ/ 3. و فوق یکدیگر طِباقاً ملک/ 3. و دارای قطرها أَقْطارِ السَّماواتِ الرحمن/ 33. و دارای سنگینی یُمْسِکُ السَّماءَ حج/ 65. هست.
- 7- هفت اصل آداب سلوک : نورالهدایة. شیخ نجیب الدین رضا. (تهران، چاپخانه علمی. 1325). کتاب در آداب سلوک است و بر یک مقدمه و هفت اصل و یک خاتمه مرتب است. (فهرست پیشین، ص 480 و 581).
- 7-آسمان های هفت گانه : حضرت نوح (غلیه السلام )در دعوت خود مردم را به فکر کردن فرا میخواند و میفرمود: آیا به آسمانهای هفت گانهای که یکی بالای دیگری آفریده شده است نمینگرید؟ (ممکن است معنای طباقا مطابقت و هماهنگی باشد، یعنی آسمانها هفت گانهای که میانشان مطابقت و هماهنگی است) بارها گفتهایم که آنچه را انسان میبیند همان آسمان اوّل است، زیرا تمام ستارگان زینت آسمان اوّلند و ما هنوز تمام ستارگان را ندیدهایم.
- 7-هفت کلمه آداب سفر : را شمردم، در کتاب وسائل الشیعه داریم که اگر خواستید مسافرت بروید، 1-با یک کسى مسافرت بروید که خرجى خودتان را خودتان بدهید، 2-با یک آقا بالا سرى مسافرت نروید، چون او که خرجى تو را داد، شما باید کفشهایش را جفت کنى و 3-در پستى را هم قبلًا برایش باز کنى و همین کار تو را ذلیل مىکند. 4-با هم بروید که هم در پول دادن شریک 5-و هم در کار کردن شریک، شریکى که شد ذلتى نیست. دنبال آن کسى مىروى که خرج ما را مىدهد، این ذلیل مىشوى 6-و روایتى داریم که ناراحتىهاى خودتان را نقل نکنید، خودتان را خورد مىکنید.
- 7-حدیث داریم مسلمان «الْمُؤْمِنُ بِشْرُهُ فِى وَجْهِهِ وَ حُزْنُهُ فِى قَلْبِهِ» (نهجالبلاغه، حکمت 333) ناراحتى هایتان در درون باشد، در ظاهر باید وقتى کسى شما را دید، بشاش به نظر برسید، باید قوى باشید.
- 7-کرنش آسمان هاى هفت گانه شاعر مىگوید: کربلا زمین است، اما زمینى که حتى آسمانهاى هفت گانه پهلوى این زمین کرنش مىکنند. ما باید یاد کربلا را زنده نگه داریم. خود خدا در قرآن روضه خوانده و تاریخ انبیاى پیشین را نقل کرده است. «وَ اذْکُر»، «وَ اذْکُر»، «وَ اذْکُر» یاد بیاور فلان تاریخ را، یاد بیاور فلان تاریخ را، زنده نگه داشتن تاریخ ایثارگران، روضه است.
- 7-آفتابه لگن هفت دست : ما از آب و خاکمان به طور صحیح استفاده نکردیم حدیث (رسول اکرم فرمودند از هدر رفتن آب جلوگیرى کنید و جلوى آن را سد ببندید ما هم آب و زمین را هدر مىدهیم و... و....اصلًا اگر وزارت کشاورزى کل وزارتخانه را با همه تشکیلات به خوزستان ببرد و در آن جا کار کنند خود خوزستان مىتواند گندم تمام ایران را تأمین کند ما از سرزمینمان درست استفاده نمىکنیم و در مرکز تشریفات هم زیاد شده است.زمین کشاورزى خوزستان ما هنوز نیروهایمان به کار نیفتادهاند خیلى نیرو داریم مملکت ایران خوب کشورى است آفتابه لگن هفت دست شام ونهار هیچی .. حتى در عالم آخوندها هم تشریفات دارد زیاد مىشود . آنقدر کشورها هستند که مثلًا یا نفت ندارند یا جنگل یا دریا و بسیارى از کشورها نیرو ندارند یا همت ندارند مملکت ما مملکت خوبى است منتها در دوره سربازى باید از این نیروها خوب استفاده کرد و در مورد یک سرى چیزها خط شکنى لازم است.
- -7هفت آیه از قرآن : وَ لَقَدْ آتَیْناکَ سَبْعاً مِنَ الْمَثانِی وَ الْقُرْآنَ الْعَظِیمَ «87»وهمانا ما به تو سبعالمثانى (سوره حمد) و قرآن بزرگ دادیم. 1- در روایات شیعه و سنى آمده است که مراد از «سَبْعاً مِنَ الْمَثانِی»، سوره حمد مىباشد. زیرا این سوره در هر نماز دوبار خوانده مىشود و 2-در روایتى آمده که خداوند مىفرماید: من سوره حمد را میان خود و بندهام دو قسمت کردهام؛ نیمى از آن در مورد من است و نیمى از آن به بندگانم ارتباط دارد. 3-(از «بسماللَّه» تا «مالک یوم الدین» مربوط به خداست و 4-از «ایّاک نَعبد» که اظهار عبودیّت و استمداد و دعاست مربوط به بندگان است.)5-بعضى گفتهاند مراد از «الْمَثانِی» خود قرآن است، «سَبْعاً مِنَ الْمَثانِی» به معناى هفت آیه از قرآن است، که همان سوره حمد باشد. ودلیل این سخن آیه «اللَّهُ نَزَّلَ أَحْسَنَ الْحَدِیثِ کِتاباً مُتَشابِهاً مَثانِیَ» «1» یعنى خداوند بهترین حدیث را نازل کرد، کتابى که آیاتش متشابه و هماهنگ و تکرارى است.6-پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله فرمودند: «من اعطاه الله القرآن فراى ان رجلا اعطى افضل مما اعطى فقد صغر عظیما و عظم صغیرا» «2» یعنى کسى که خداوند به او قرآن عطا کند و چنین تصور کند که به دیگرى چیز بهترى داده شده، قرآنِ بزرگ را کوچک شمرده و غیر قرآن را که کوچک است، بزرگ دانسته است.7-سوره حمد معادل قرآن است با آنکه عدد آیات آن هفت مىباشد. «سَبْعاً مِنَ الْمَثانِی وَ الْقُرْآنَ الْعَظِیمَ» در یک حدیث، سوره حمد برترین سوره قرآن شمرده شده است. این هم به علت آن است که سوره حمد خلاصه همه مطالب قرآن است قال الإمام علی کرّم اللّه وجهه: أنا النّقطة الّتی تحت الباء. سرّ (اسرا نهان وپنهان )الکتب المنزلة فی القرآن و سرّ القرآن فی فاتحة الکتاب و سرّ فاتحة الکتب فی بسم اللّه الرحمن الرحیم، و سر بسم اللّه الرحمن الرحیم فی نقطة تحت الباء و أنا نقطة تحت الباء.قال علیّ (ع):أنا النّقطة، أنا الخطّ، أنا الخطّ أنا النقطة، أنا النّقطة أنا الخطّ.
- -7هفت آداب حرف زدن در قرآن : در قرآن هفت تعبیر راجع به «قول»سخن گغتن داریم :1- «قَوْلًا مَعْرُوفاً» (بقره/ 235)، خوب حرف بزن،2- «قَوْلًا سَدیداً» (نساء/ 9) حرفت محکم و منطقى باشد. 3-«قَوْلًا بَلیغاً» (نساء/ 63) حرفت برفک نداشته باشد. 4-«قَوْلًا کَریماً» (اسراء/ 23) با ادب و کریمانه باشد. 5-«قَوْلًا مَیْسُوراً» (اسراء/ 28) حرفت روان باشد. 6-«قَوْلًا لَیِّناً» (طه/ 44) حرفت نرم باشد. َ 7- (قَوْلاً عَظیما) (اسرا /40) در قرآن براى زبان این آیات وجود دارند. آیات گفتگو. یعنى حرف زدن هم در قرآن آدابى دارد.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++
- الف..: هفت اقلیم: هفت مرحله انسان : هفت امامى ؛ انفاق هفت تا هفت صد : انفاق هفت تا یکصد: از هفت تا هفت صد : هفت امام : اذکار هفت مرتبه : امتحان در هفت سالگی : انفاق هم هفت خوشه : هفت درجه ایمان :خانم نمونه هفت امام را درک کرد :ارزش هفت ثانیه :
- 7- هفت درخواست ابراهیم : حضرت ابراهیم در این سوره خواندهایم، او از خداوند هفت درخواست دارد: 1- امنیّت مکّه، 2- دور ماندن از بتپرستى، 3= توجّه قلوب 4- و افکار مؤمنان نسبت به فرزندان و مکتب او، 5- بهرهمند شدن ذریّهى او از ثمرات، 6- توفیق اقامهى نماز، 7- قبول شدن
- 7- هفت عدد اعمال حج رمز است :هفت بار دور کعبه مىگردند من هم نمىفهمم هفت چى است، من صدها میلیون چیز بلد نیستم این عدد هفت یک چیزهایى در آن است و نمىدانم چه چیزهایى در آن است، سوره حمد هفت آیه دارد، آسمانها هفت تا است، عدد ایام هفته هفت تا است، سعى صفا و مروه هفت تا است، طواف دور کعبه هفت تا است. چه سرى توى هفت است من نمىدانم یک چیزى است ولى من نمىدانم آن چیست، حاجىها هفت مرتبه دور کعبه مىگردند، عدد هفت ، پرتاب سنگ به شیطاننیز مىباشد.
- 7-هفت اقلیم علی علیه السلام : حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام.: به خدا سوگند! اگر هفت اقلیم را بر من ببخشند تا پوست جوى را به ناحقّ از دهان مورچهاى بگیرم این کار را نخواهم کرد .
- 7–هفت مرحله انسان : انسان، پیش از مرگ، هفت مرحله را طى مىکند. (تراب، نطفه، علقه، مضغه، طفولیّت، بلوغ، پیرى) خَلَقْناکُمْ مِنْ تُرابٍ ثُمَّ مِنْ نُطْفَةٍ ...
- 7-هفت امامى ؛ واقفیّه : به کسانى که انحراف عقیده دارند، مثلًا واقفیّه و هفت امامى هستند، زکات پرداخت نمىشود.
- 7- هفتمین عمل : پرتاب کردن هفت سنگریزهاى است که شب قبل در مشعر جمع آورى کردهاند، این عمل را در اصطلاح «رمى جمره» مىنامند.
- هفت مرتبه فرموده خودم آیه : علامه طباطبایى فرموده است که لطیف ترین آیه همین است «وَإِذَا سَأَلَکَ عِبَادِى عَنِّى فَإِنِّى قَرِیبٌ أُجِیبُ دَعْوَهَ الدَّاعِى إِذَا دَعَانِى فَلْیَسْتَجِیبُوا لِى وَلْیُؤْمِنُوا بِى لَعَلَّهُمْ یَرْشُدُونَ» (بقره/ 186) پیغمبر! اگر بندگان خودم از خودم سوال کردند خودم به آنها نزدیک هستم بیایند سراغ خودم ایمان بیاورند به خودم استجابت دعا را از خودم بخواهند.
- 7- هفت مرتبه انجام : اول از صفا شروع کند تا مروه، بعد از مروه تا صفا و این عمل را هفت مرتبه انجام دهد، قرآن مى فرماید: «انَّ الصَّفا وَ الْمَرْوَةَ مِنْ شَعائِرِ اللَّهِ».
- 7- انفاق هفت تا هفت صد : انفاق در راه خدا بیان شده تا آنجا که قرآن براى پاداش و رشد انفاق مىفرماید انفاق در راه خدا مثل بذرى است که کاشته شود و از آن هفت خوشه بیرون آید و در هر خوشهاى صد دانه باشد یعنى تا هفتصد برابر رشد را بیان کرده است. ولى همین که سخن از برخواستن از رختخواب و نماز شب مطرح است مىفرماید احدى از پاداش آن خبر ندارد. یعنى پاداش آن از چند برابر و هفتصد برابر برتر است
- -7انفاق هفت تا یکصد : «کسانى که اموال خود را در راه خدا انفاق مىکنند (آن اموال) همانند بذرى است که هفت خوشه برویاند، و در هر خوشه یکصد دانه باشد و خداوند آن را براى هر کس که بخواهد (و شایستگى داشته باشد) چند برابر مىکند و خدا (از نظر قدرت و رحمت) واسع و (به همه چیز) داناست.»
- 7- هفت ؛ پنج ؛ سه : اصحاب کهف : در تعداد اصحاب کهف قرآن اختلاف نظرهایى را بیان مىکند که بعضى مىگفتند: اصحاب کهف سه نفر بودند و چهارمى آنها سگشان بود. عدهاى دیگر مىگفتند: آنان پنج نفر بودند که ششمى آنها سگشان بود. بعضى تعداد آنها را هفت نفر و سگ آنان را هشتمى مىدانستند.
- 7- انفاق از هفت تا هفت صد : قرآن براى تشویق انفاق و کمک رسانى مىفرماید: مثل کسانىکه اموال خود را در راه خدا انفاق مىکنندف همانند بذرى است که هفت خوشه برویاند و در هر خوشه یکصد دانه، باشد: «مثل الّذین ینفقون أموالهم فى سبیل اللّه کمثل حبّةٍ أنبتت سبع سنابل فى کلّ سنبلة مائة حبّة»
- 7-هفت مفاله تهذیب الاخلاق: تحریرکتاب الاخلاق الی نیکوماگوس ارسطو است، که به خامه روان در هفت مقاله مرتب داشته است. خواجه نصیر الدین طوسی این کتاب را مبنای تألیف کتاب" اخلاق ناصری" قرار داده است.
- 7- هفت اصل آداب سلوک : نورالهدایة. شیخ نجیب الدین رضا. (تهران، چاپخانه علمی. 1325). کتاب در آداب سلوک است و بر یک مقدمه و هفت اصل و یک خاتمه مرتب است. (فهرست پیشین، ص 480 و 581).
- 7-مادر هفت امام : (ناگفته نماند در حالات مادر حضرت رضا (غلیه السلام )آمده که مادر هفت امام از امامان کنیز بودهاند و ظاهرا با این کار خواستهاند تبعیض نژادی را بردارند .
- 7-مراحل تکامل انسانی هفت مرحله است : 1-لَقَدْ خَلَقْنَا الانْسانَ مِنْ سُلالَةٍ مِنْ طِینٍ مومنون/ 12. 2-ثُمَّ جَعَلْناهُ نُطْفَةً فِی قَرارٍ مَکِینٍ مومنون/ 13. 3-ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً مومنون/ 14. 4- فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً مومنون/ 14. 5- فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظاماً مومنون/ 14. 6- فَکَسَوْنَا الْعِظامَ لَحْماً مومنون/ 14. 7– ثُمَّ أَنْشَأْناهُ خَلْقاً آخَرَ مومنون/ 14.
- 7-بعضی اذکار هفت مرتبه است : مثل یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ هفت بار گفته میشود. . هفت بار سوره قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ؛ هفت مرتبه سوره قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ را بخواند، یا هفت یا الله بگوید. ذکر رکوع و سجده سه مرتبه تسبیح است که پنج مرتبه بهتر است و از آن بهتر هفت مرتبه است.
- 7-هفت قبل از اسلام : نیز عدد طواف و سعی، هفت شوط بوده است ولی اعراب جاهلیت آن را تغییر و بار دیگر عبدالمطّلب آن را به همان عدد هفت برگرداند.
- 7-امتحان در هفت سالگی : رسول خدا هفت ساله بود که گروهی از یهود وارد مکه شدند و از نشانههای حضرت او را شناختند، بعد گفتند برای اینکه مطمئن شویم او را امتحان میکنیم. پیشنهاد شد با غذای حرام امتحان کنیم، چرا که در تورات یکی از نشانههای حضرت اجتناب از غذای حرام است. پیامبر و ابوطالب و عدهای از قریش را به مهمانی دعوت کردند و برای غذا مرغهایی را بر زمین کوبیدند تا کشته شدند بعد کباب کردند و جلو مهمانان گذاشتند. مهمانان شروع به خوردن کردند حضرت رسول خدا که دستش به غذا نمیرفت. پرسیدند: چرا غذا نمیخورید؟ حضرت فرمود: این غذا حلال نیست. بحار، ج 17، ص 311.
- 7-انفاق هم هفت خوشه : میفرمایند: انفاق تو همچون دانهای است که هفت خوشه و هر خوشه صد دانه دهد.
- 7-هفت درجه ایمان : نباید به کسى که پنج درجه ایمان دارد نیش بزند. کسى که پنج درجه ایمان دارد نباید به کسى که چهار درجه ایمان دارد نیش بزند. ما در انقلابمان زن داریم که یازده تا شهید داده است و هنوز هم خیلى با انقلاب خوب است. آدمى هم هست که تا به حال هیچ کمکى به انقلاب نکرده و نیش هم مىزند. به خاطر اینکه در صف تخم مرغ رفته ...رشد افراد، معرفتشان، شناختشان، عشقشان، توکل و توحیدشان، ایمانشان فرق مىکند. «کلم الناس عَلى قدرِ عقولهم» بنابراین ایمان درجاتى دارد.
- 7-هفت امامی یعنی واقفیه : امام هفتم (غلیه السلام )براى بیت المال نمایندهاى داشت که هرکس مىخواست خمس و زکات مالش را بدهد، به او بدهد. امام هفتم در زندان شهید شد و امام رضا (غلیه السلام )به امامت رسید. این نماینده براى این که پولها را به امام رضا ندهد، گفت: ما هفت امام بیشتر نداریم. یعنى یک دین هفت امامى درست کرد. براى این که پولها را به پسر امام ندهد. پس یک مذهب به نام مذهب واقفیه داریم. امام زمان اینها امام هفتم بودند. مذهب واقفیه به خاطر پول بود. شکست در احد به خاطر پول بود. اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
- ۰۰/۱۰/۰۴