الف باء کتاب هفت گذینه: قاف گذینه 20 - هفت صورت قبر یا چهل قبر تازه : علی (علیه السلام)از ترس دشمن قبر فاطمة (علیها السلام ) را با خاک یک سان نمود و صورت هفت یا چهل قبر تازه در نقاط مختلف درست
پنجشنبه, ۹ دی ۱۴۰۰، ۰۷:۵۹ ب.ظ
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
الف باء کتاب هفت گذینه: قاف گذینه 20
- 7-یک زن هفت قلو زایید : آیا حالا تو مىخواهى شیرش بدهى؟ یا اقیانوس آرام چند متر است میخواهی پیاده بروی ؟ یا فیلم های مافیایی می بینی می خواهی از زمین بپری بالا ؛ اینها را می بینم و میخونم ؛ اما نخواندم که با کى رفیق بشوم، با کى رفیق نشوم، کی دلسوزم ؛کی حقه باز و کی شلاتان ؛ «سَبیلًا» مىدانى یعنى چه؟ یعنى راه، مىگوید این یک راه است، مىگوید» یا لَیْتَنِى اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبیلًا «، «سَبیلًا» یعنى یک راه. حضرت رسول فرمود : من براى رسالتم از شما مزدى نمىخواهم، جز آن که مىخواهد راهى به سوى خدا انتخاب کند. ِ سَبِیلًا» یعنى عبادت در دل شب راه خداوند است، هرکس مىخواهد آن را بپیماید. الّا من شاء ان یتّخذ الى ربّه سبیلا یعنی نه افرا ط . نه تفریط ؛ نه زیاده خواهی و نه تنبلی وبیحالی . سبیلا یعنی انتخاب حد وسط ؛ «لَا یَجْعَلُوا لِلشَّیْطَانِ عَلَى أَنْفُسِهِمْ سَبِیلا» یعنى شیطان را در روحشان نفوذ ندهند.
- 7-براى هفت پشتت بس است قمهاى مىزنید!!! : دروغ و مبالغه از آفات عزادارى : مبالغه، غلو. ما همه غرق گناهیم و یک حسین داریم. خوب این حرفى که مىزنى یعنى عزادارها را مىخواهى مرید خودت کنى و اینها را جسور مىکنى که هرچه گناه مىخواهید بکنید، همین قمهاى که مىزنید براى هفت پشتت بس است. ولذا مىبینى همه کارى مىکند و سینه هم مىزند. مردم را جسور مىکنیم براى این. تنقیص، یعنى گاهى ائمه را مىآوریم پایین، ذلیلشان مىکنیم. تنقیص.آهنگهاى نامناسب، اینها دیگر جزء آفات است،
- 7- هفت تنقیص اهل بیت 1- دروغ گویی : در روایات مىخوانیم: اگر شخصى حدیثى را جعل کند و به امامان معصوم علیهم السلام نسبت دهد در حقیقت به خداوند دروغ بسته است، زیرا سخن اهل بیت علیهم السلام از رسول اکرم صلى الله علیه و آله و سخن پیامبر از خداست.؛
- 2- مبالغه حرام است، خوابها، شعرها، قصهها تاریخهایى که چند درصدش درست و چند درصدش بافتنى است شعرهایى که بعضى درست و بعضى غلو و مبالغه است خوابهایى که بعضى صادقانه و بعضى، شتر در خواب بیند پنبه دانه، به جاى چیزهایى که چند در صد درست و چند در صد نادرست است بیاییم سر سرچشمه واقعى و از قرآن استفاده کنیم.
- 3- تنقیص اهل بیت ، ناقص مىکنیم، یعنى اینها را پایین مىآوریم، یعنى یک مسلمانى را تحقیر کنیم، تنقیص کنیم بخندیم، خنده به این قیمت؟ نه! ما افتخار مىکنیم که فلانى به زبان فلانى حرف مىزند و مردم را مىخنداند. خوب حالا ... «اتَّبِعْ مَنْ یُبْکِیکَ وَ هُوَ لَکَ نَاصِح» حدیث داریم با کسى رفیق شو که خیرخواه تو باشد، ولو تلخ باشد. با چه کسى رفیق شویم؟ حضرت عیسى (ع) فرمود: «جَالِسُوا مَنْ یُذَکِّرُکُمُ اللَّه رُؤْیَتُه» (مستدرک .../ ج 12/ ص 203) با کسى رفیق شوید که یک: نگاهش که مىکنى، یاد خدا بیافتى، حرف که مىزند علم تو زیاد مىشود. از سخنچینى دور باشد.
- 4- آهنگهایى که مربوط به موسیقى هاست. آهنگهاى تحریکآمیز و مبتذل بر اعصاب، بر کسى پوشیده نیست. در کتاب تأثیر موسیقى بر روان و اعصاب، نکات مهمّى از پایان زندگى و فرجام بدِ نوازندگان آلات موسیقى و گرفتارى آنها به انواع بیمارىهاى روانى و سکتههاى ناگهانى و بیمارىهاى قلبى و عروقى و تحریکات نامطلوب ذکر شده که براى اهل نظر قابل توجّه و تأمّل است.
- 5- مزاحمت براى مردم، روز عاشورا گاهى خیابان را مىبندند، کوچه را مىبندند، بابا ممکن است یک کسى مریض است، زن زائو است، پرواز فرودگاه دارد، دلش شور مىزند، عصبانى است پشتِ فرمان ماشین، از آن طرف هم رویش نمىشود به امام حسین چیزى بگوید، شما هم عزادار هستید، آخر چرا مردم را در محاصره قرار مىدهید؟ اینها همه حرام است،
- 6- سدّ معبر، از یک کنارى عزادارى کنید که بتواند این تاکسى برود، در مورد سد معبر که گناه همهى کسانى است که دوبله پارک کنند و اگر کسى دوبله پارک کند و ترافیک ایجاد کند، ضامن همهى خسارات و افرادى است که معطل شدهاند
- 7-صداى بلندگو، بنده آخوند بغل مسجد خانه نمىخرم، بابا، عمه تو مرده من چه خاکى به سرم کنم؟ یک بار براى اربعینش، یک بار براى هفته اش ، یک بار براى فاتحهاش، یک بار براى چلهاش، صداى بلندگو ...
- 7-هفت هشت تا بخور قرآن : توى قرآن داریم «کُلُوا» توى قرآن داریم اما بخور خالى نیست یک جا
- 1-گفته «کُلُوا مِنْ طَیِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاکُمْ وَاشْکُرُوا لِلَّهِ» (بقره/ 172) بخورید و شکر کنید یک جا مىگوید.
- 2- وَ ظَلَّلْنا عَلَیْکُمُ الْغَمامَ وَ أَنْزَلْنا عَلَیْکُمُ الْمَنَّ وَ السَّلْوى کُلُوا مِنْ طَیِّباتِ ما رَزَقْناکُمْ وَ ما ظَلَمُونا وَ لکِنْ کانُوا أَنْفُسَهُمْ یَظْلِمُون البقرة : 57
- 3- «فَکُلُوا مِنْهَا وَأَطْعِمُوا» (حج/ 28) بخورید به دیگران بدهید هم بدهید
- 4- کُلُوا وَ اشْرَبُوا مِنْ رِزْقِ اللَّهِ وَ لا تَعْثَوْا فِی الْأَرْضِ مُفْسِدین (بقره 60 )
- 5- یا أَیُّهَا النَّاسُ کُلُوا مِمَّا فِی الْأَرْضِ حَلالاً طَیِّباً وَ لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّیْطانِ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُبین : (2) البقرة : 168
- 6..و کُلُوا وَ اشْرَبُوا حَتَّى یَتَبَیَّنَ لَکُمُ الْخَیْطُ الْأَبْیَضُ مِنَ الْخَیْطِ الْأَسْوَدِ مِنَ الْفَجْر... (2) البقرة : 187
- 7- «کُلُوا مِنْ طَیِّبَاتِ مَا رَزَقْنَاکُمْ وَلَا تَطْغَوْا» (طه/ 81) بخور طغیان نکن خلاصه بخور بخور خالى در قرآن نداریم هفت تا «کلوا» است پشت سر هر رزقى ... یعنى انسان وقتى رزق دارد مسئولیت هم دارد.
- 7-صد تومانى هفتم را قدر دانید : یکى از مراجع تقلید سید ابوالحسن اصفهانى بود. مراجع تقلید هم کارشان از هفتادسالگى شروع مىشود. پیرمرد بود. عید خانه مراجع شلوغ مىشد. آقا هم رسمش بود به کسى که بچه دار مىشد و خانمش زایمان مىکرد یک صد تومانى مىگذاشت کف دستش بنا شد آقا را امتحان کنند. در یک سال در اوج شلوغى مىرفتند مىگفتند آقا دیشب خدا به ما بچهاى داد و یک پولى مىگرفتند. بعد از دو ماه دیگر یک عید دیگر و یک تولد دیگر، و یک صدتومانى دیگر شش، هفت تا صدتومانى گرفت. گفت دیدى آقا دیگر حالیش نمىشود. دیگرى گفت به خدا آقا مىفهمد منتها بزرگوار است و به روى خودش نمىآورد. صدتومانى هفتم را که داد آقا تنگ گوش مرد گفت: برو قدر خاتمت را داشته باش. یک سال است که هفت تا بچه براى تو زائیده است و «یَقُولُونَ هُوَ أُذُنٌ». مىگفتند پیغمبر گوش است. ساده است به منافقین بگو پیغمبر گوش مىدهد اما آدم هارا خوب مىشناسد.
- 7-قهرمثل سرکه هفت ساله نیست : بگو من از حق پدرىام مىگذرم. تو هم از حق خدایى خودت بگذر. در شب اول قبر او را راحت کن. اگر مىخواهید که خدا شما را ببخشد بگویید: خدایا هرکس غیبت مرا کرده است یا به من تهمت زده است، من او را مىبخشم. هرکس به من ظلم کرده است، من او را مىبخشم. تو هم من را ببخش. قرآن مىگوید: «وَ لْیَعْفُوا وَ لْیَصْفَحُوا أَ لا تُحِبُّونَ أَنْ یَغْفِرَ اللَّهُ لَکُمْ» از سر تقصیر همدیگر بگذرید. اگر مىخواهى خدا تو را ببخشد، کینه نداشته باش. نگو مىخواهیم چند سال با هم قهر باشیم. مگر سرکه است که مىگویى هفت سالهاش خوب است. بعضى آدمها هستند که چهل سال، سى سال با همدیگر قهر هستند. پیغمبر فرمود: اگر دو مسلمان سه روز با هم قهر کنند و در روز چهارم با هم آشتى نکنند، هیچکدام مسلمان نیستند.
- 7- هفت آیه معادل قرآن : سوره حمد معادل قرآن است با آنکه عدد آیات آن هفت مىباشد. «سَبْعاً مِنَ الْمَثانِی وَ الْقُرْآنَ الْعَظِیمَ»
- 7-هفت بطن قرآن : علاء الدولة سمنانى در مقدمه تأویلات النجمیه گوید: براى هر آیهاى هفت بطن هست که هر بطنى مغایر بطن دیگر است (عجبا لحلم اللّه) آنگاه هفت بطن را چنین نام مىبرد. بطنى مخصوص طبقه قالب بطنى مخصوص لطیفه نفسانى و هم چنین لطیفه قلبى، سرى، روحى، خفیه، و حقیه، بطور مثال در قوله تعالى یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لا تَقْرَبُوا الصَّلاةَ وَ أَنْتُمْ سُکارى النساء 43.
- 7- هفت بطن یا هفت حرف : بعید نیست که مراد از «سبع المثانى» همان هفت بطن یا هفت حرف قرآن باشد و خداوند آن را به صورت یک عطیّه به پیامبر خود بخشیده و فرموده است: «و لقد آتیناک سبعاً من المثانى و القرآن العظیم» به این بیان که منظور از مثانى همه قرآن است که هفت بطن یا هفت وجه از آن به پیامبر داده شده و ممکن است قرآن بطون دیگرى هم داشته باشد که نزد خداست و اختصاص به او دارد.
- 7- هفت صورت قبر یا چهل قبر تازه : علی (علیه السلام)از ترس دشمن قبر فاطمة (علیها السلام ) را با خاک یک سان نمود و صورت هفت یا چهل قبر تازه در نقاط مختلف درست کرد تا جای حقیقی آن شناخته نشود.
- 7-هفت رنگ و هفت قلم : آه مظلومین مىگیرد آنجا که بچهها همه لباس نو دارند. هر بچهاى که لباس کهنه مىپوشد و مىآید مىبیند بچههاى همسایه لباس نو مىپوشند آه مىکشد و این آه عامل یک سرى چیزها مىشود. نگویید دلار چه شد؟ سکه چه شد؟ بچهى شما هفت رنگ پوشید، بچهى همسایه دید سوخت. این سوخت، خیلى چیزها را آتش مىزند. شما هفت رقم میوه و او یک کیلو پرتقال نداشت. سوز دلش ما را آتش مىزند. مواظب باشیم مظلومین را دریابیم. محرومین را دریابیم. کارى نکنیم که شهدا بگویند ما خون دادیم براى این کارها؟ یک کارى کنیم اگر ما را نشان دادند خیس عرق نشویم. خدایا به آن هایى که محرومین با عشق و محبت به مظلومین مىرسند، چهار دست مىخرد دو دست هم براى بچه همسایه مىخرد. یا پول مىدهد مىگوید: تو برو بخر. خدایا کسانى که حق الناس را اداء حق شهداى انقلاب را اداء مىکنند.خدایا به آبروى امام زمان ایشان را از یاران مهدى قرار بده. آن هایى که حق الناس را مىخورند و لبشان را پاک مىکنند بى خیالند، همهاش رفاه طلب، عیاش، پر توقع و لوس هستند و همهاش مىگویند تقصیر کى تقصیرکى است به آنها هم انصاف مرحمت بفرما.
- 7-هفت مسجد ساختند شکرانه قتل حسین : شبث بن ربعى یا رُبعى بود. این یک جانورى بود. قصهاش خیلى مهم است. اول از اصحاب على (علیه السلام)بود. رزمنده، شجاع و صدیق بود. جزء خوارج شد. ضد على شد. در زمان امام حسن، جزء لشکر معاویه شد. بعد از معاویه جزء حزب اللهىها شد. جزء انقلابیون کوفه شد. به امام نامه نوشت که بیا و ما جزء انقلابیون هستیم. در کربلا دوباره چپ شد. جزء لشکر عمرسعد شد و به شکرانه اینکه توانست امام حسین را بکشد در کوفه یک مسجد ساخت. هفت تا مسجد در کوفه ساختند به شکرانه اینکه توانستند امام حسین را بکشند.
الف باء کتاب هفت گذینه: کاف .گاف گذینه 20
- -هفت کلمه آداب سفر : را شمردم، در کتاب وسائل الشیعه داریم که اگر خواستید مسافرت بروید، 1-با یک کسى مسافرت بروید که خرجى خودتان را خودتان بدهید،
- 2-با یک آقا بالا سرى مسافرت نروید، چون او که خرجى تو را داد، شما باید کفشهایش را جفت کنى و
- 3-در پستى را هم قبلًا برایش باز کنى و همین کار تو را ذلیل مىکند.
- 4-با هم بروید که هم در پول دادن شریک باشید.
- 5-و هم در کار کردن شریک، شریکى که شد ذلتى نیست. دنبال آن کسى مىروى که خرج ما را مىدهد، این ذلیل مىشوى
- 6-و روایتى داریم که ناراحتىهاى خودتان را نقل نکنید، خودتان را خورد مىکنید.
- 7-حدیث داریم مسلمان «الْمُؤْمِنُ بِشْرُهُ فِى وَجْهِهِ وَ حُزْنُهُ فِى قَلْبِهِ» (نهجالبلاغه، حکمت 333) ناراحتى هایتان در درون باشد، در ظاهر باید وقتى کسى شما را دید، بشاش به نظر برسید، باید قوى باشید.
- 7-کرنش آسمان هاى هفت گانه شاعر مىگوید: کربلا زمین است، اما زمینى که حتى آسمانهاى هفت گانه پهلوى این زمین کرنش مىکنند. ما باید یاد کربلا را زنده نگه داریم. خود خدا در قرآن روضه خوانده و تاریخ انبیاى پیشین را نقل کرده است. «وَ اذْکُر»، «وَ اذْکُر»، «وَ اذْکُر» یاد بیاور فلان تاریخ را، یاد بیاور فلان تاریخ را، زنده نگه داشتن تاریخ ایثارگران، روضه است.
- 7-آفتابه لگن هفت دست : ما از آب و خاکمان به طور صحیح استفاده نکردیم حدیث (رسول اکرم فرمودند از هدر رفتن آب جلوگیرى کنید و جلوى آن را سد ببندید ما هم آب و زمین را هدر مىدهیم و... و....اصلًا اگر وزارت کشاورزى کل وزارتخانه را با همه تشکیلات به خوزستان ببرد و در آن جا کار کنند خود خوزستان مىتواند گندم تمام ایران را تأمین کند ما از سرزمینمان درست استفاده نمىکنیم و در مرکز تشریفات هم زیاد شده است.زمین کشاورزى خوزستان ما هنوز نیروهایمان به کار نیفتادهاند خیلى نیرو داریم مملکت ایران خوب کشورى است آفتابه لگن هفت دست شام ونهار هیچی .. حتى در عالم آخوندها هم تشریفات دارد زیاد مىشود . آنقدر کشورها هستند که مثلًا یا نفت ندارند یا جنگل یا دریا و بسیارى از کشورها نیرو ندارند یا همت ندارند مملکت ما مملکت خوبى است منتها در دوره سربازى باید از این نیروها خوب استفاده کرد و در مورد یک سرى چیزها خط شکنى لازم است.
- هفت شیء کلی : لکلّ شیء زکاة 1- و زکاة الدّار بیت الضّیافة. هر چیزى را زکاتى هست و زکات خانه اطاق مهمانخانه است.
- 2- لکلّ شیء عماد و عماد هذا الدّین الفقه. هر چیزى را ستونى هست و ستون این دین دانائى است.
- 3- لکلّ شیء مفتاح و مفتاح السّموات قول «لا إله إلّا اللَّه» : هر چیزى را کلیدى هست و کلید آسمانها گفتار «لا اله الا اللَّه» است.
- 4- لکلّ شیء مفتاح و مفتاح الجنّة حبّ المساکین و الفقراء : هر چیزى را کلیدى هست و کلید بهشت دوستى مستمندان و فقیران است.
- 5- لکلّ عبد میت: فإذا کان صالحا وضع فی الأرض و إن کان سیّئا وضع فی الأرض هر بندهاى شهرتى دارد اگر نیک باشد در زمین رود و اگر بد باشد در زمین رود.
- 6- لکلّ غادر لواء یوم القیامة یعرف به. هر خیانتکارى روز قیامت پرچمى دارد که بدان شناخته شود.
- 7- لکلّ شیء طریق و طریق الجنّة العلم. هر چیزى راهى دارد و راه بهشت دانش است.
اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
- ۰۰/۱۰/۰۹