الف باء کتاب هفت گذینه: گاف . نون 25 7- هفت دلیل لزوم نبوت : 1- چون انسان فراموشکار است باید یک هشدار دهنده داشته باشد و این هشدار دهنده انبیاءهستند.
يكشنبه, ۱۲ دی ۱۴۰۰، ۰۶:۱۰ ب.ظ
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
الف باء کتاب هفت گذینه: گاف . نون 25
- 7- هفت دلیل لزوم نبوت : 1- چون انسان فراموشکار است باید یک هشدار دهنده داشته باشد و این هشدار دهنده انبیاءهستند.
- 2- انسان مسؤول است، پس نیاز به بیان مسئولیتها دارد؛ در انسان استعدادهایى نهفته است انبیاء مسئولیتها را بیان و استعدادهارا شکوفا می کند.
- 3- انسان متحیر است. مىفهمد که اشتباه کرده است. قوانین دائم تغییر پیدا مىکند. به قانونها تبصره مىخورد. متوجه کمبودها و نارسائىهایى متوجهمیشود و انسانى که گیج است، نیاز به انبیاء هدایت کننده دارد.
- 4- انسان موجودى فتنه انگیز است و جر و بحث و دعوا بوجود مىآورد. دو گیاه که نزدیک هم هستند، این دو تا با هم سبز شوند یا خشک شوند، باهم جر و بحثى ندارند. این از خصوصیات انسان است. چون در زندگى انسان جر و بحث، فتنه و درگیرى است. انبیاء همان داوران و قاضىهاى الهى هستند.
- 5- انسان جاهل است، پس نیاز به معلم دارد. و انبیاء همان معلمان بشر هستند. «وَ یُعَلِّمُکُمْ ما لَمْ تَکُونُوا تَعْلَمُونَ» (بقره/ 151)
- 6- انسان مهمان است. انسان مهمانى است که در این خانه هستى دعوت شده است. «إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُون» (بقره/ 156) بناست به سوى خدا و به نام خدا و براى خدا برویم. به سوى بینهایت، به سوى کمال مطلق، انبیاء به این مهمان آدرس مىدهند.
- 7- انسان موجودى بى شکل است، مادهاى خام و قابل تربیت است. زمینى را که بناست روى آن ساختمان بسازند، مهندس لازم دارد. نبوت راهنمای هدفى است که از هفت جاده مىتوانیم به آن برسیم.
- 7-هفت دى نهضت سوادآموزى : روزى است که امام بزرگوار، پیامى براى تاسیس نهضت سواد آموزى دادند. یک بخشى از قانون اساسى این است که هر کجا آموزش و پرورش نمیتواند برود نهضت میرود. بیش از صد نفر داریم که از نهضت سوادآموزى شروع کردهاند و الان در دانشگاه درس میخوانند و یونسکو هم یک مدالى براى نهضت سوادآموزى فرستاده ,. زنان روستایى در جمهورى اسلامى با سوادهایشان سه برابر شدهاند. یک آموزشیار که وارد میشود مثل اینکه پیغمبر وارد شده. وقتى میخواسته برود، چقدر گریه کردهاند.ما آموزشیارهایى داریم که نماز روستا را آموزشیار ما یاد داده. مسائل انقلابى، کمک به جبهه، پیام انقلاب، دعوت به خدا. بنابراین حضور فرهنگى هم هست، نه فقط حضور سوادآموزى. انگیزه: در غرب انگیزه این است که با سواد کنیم تا بیشتر تولید کنیم. اما ما میگوییم با سواد کنید چون خود سواد رشد است. تولید مرحلهى دوم است.غرب مردم را براى خودشان نمیخواهند. مردم را براى تولد میخواهند. اما اسلام وقتى میگوید سواد منظورش این است که سواد براى رشد خودش خوب است. سواد براى قرب به خدا، سواد براى نجات، فرق است سواد براى استثمار یا سواد براى نجات.» دَعاکُمْ لِما یُحْییکُمْ» (انفال/ 24) به هر حال یکى از برکات نقلاب نهضت سوادآموزى بود که امام آنرا تاسیس کرد.
- 7-خانم نمونه هفت امام را درک کرد : یکى از زنهاى خوب نمونه حبابه است، زنى بود که عمر طولانى داشت یک روز حبابه رفت خدمت امام على (علیه السلام)و گفت علامتى نشان من بده که بعد از تو خلفاى حق را بشناسم، حضرت امیر (علیه السلام)رمزى را به ایشان داد و فرمود هر کس اینچنین بود او امام حق است، امامهاى دیگر به او حبابه احترام مىگذاشتند امام حسین (علیه السلام)مىرفت منزل این خانم حبابه براى او دعا مىکردند تا امام هشتم را درک کرد و وقتى هم از دنیا رفت امام رضا (علیه السلام)پیراهناش را براى این بانو فرستاد که دفن کنند یک همچین زنى بود که عمر با برکتى را در خدمت اهل بیت بود.
- 7-هفت کلمه از نماز فروع دین : 1--: نماز اوّل وقت وسط جنگ ابن عباس مىدید که حضرت على علیه السلام گاهى در وسط جنگ به آسمان نگاه مىکند.جلو آمد و پرسید: چرا به آسمان نگاه مىکنید؟حضرت فرمود: براى اینکه نماز اوّل وقت از دستم نرود.گفت: الآن شما در حال جنگ هستید. حضرت فرمود:از نماز اوّل وقت نباید غفلت شود، حتّى در میدان جنگ.
- 2- نماز اوّل وقتسال 58 در خدمت شهید بهشتى بودیم، عدّهاى از مهمانان خارجى هم حضور داشتند و ایشان گرم صحبت بودند. تا صداى اذان بلند شد، شهید بهشتى از حضّار معذرتخواهى کرد و گوشهاى سجّادهاش را انداخت و مشغول نماز شد.
- 3- سیره معصومین درباره نماز اول وقتامام رضا (علیه السلام)داشت مىنوشت. صداى اذان بلند شد قلم را انداخت، پیغمبر داشت با عایشه صحبت مىکرد، عایشه گفت تا صداى اذان مىآمد انگار ما دیگر زنش نبودیم.
- 4- نماز اول وقت امام حسین (علیه السلام)در روز عاشورا امام حسین از مستحباتش کم نکرد، اذان مستحب است، حسین جان روبروى جمعیت چرا؟ حالا از خیر این مستحب بگذر، نمىگذرم، اذان هم باید بگویم، اقامه هم باید بگویم، نماز را من باید با جماعت بخوانم، باید هم اول وقت بخوانم. یعنى امام حسین ذرهاى از مستحباتش کم نکرد.
- 5- نماز اول وقت، نشانهى شیعیان واقعى «امْتَحِنُوا شِیعَتَنَا عِنْدَ مَوَاقِیتِ الصَّلَاه» (وسایلالشیعه/ ج 4/ ص 114) اگر مىخواهید ببینید شیعیان ما نمرهشان چند است، ببینید نسبت به نماز اول وقت چطور است؟ تا به حال نذر کردید نمازتان را اول وقت بخوانید؟ نذر کردید که اگر نمازتان قضا شد، یک چند هزار تومان خودتان را جریمه کنید؟ امتحان کنید!!!
- 6- وصیت امام صادق درباره نماز اول وقتچى مىگویم؟ مىگویم قرآن مىفرماید فامیلى رنگ نجات نیست. امام صادق (علیه السلام)لحظات آخر عمرش بود فرمود همه فامیل را جمع کنید، دعوت کنید مىخواهم یک چیزى بگویم. همه جمع شدند. امام صادق چشم هایش را باز کرد و فرمود هر کس نماز را سبک بشمارد از ما نیست، ما شفاعتش را نمىکنیم. روایات زیادى داریم که دلتان را خوش نکنید به این که من سیّدم. دلتان را خوش نکنید به این که من شیعه هستم. فقط دلتان را به این خوش کنید که چقدر ایمان دارید. چقدر عمل صالح انجام دادهاید. وقتى قرآن مىگوید پسر نوح جهنمى است، زن پیغمبر جهنمى است دیگر ما باید تکلیف خود را بدانیم
- 7- من نماز را دوست دارم.امام حسین گفت «أنى أحب الصلاه» (لهوف/ ص 89) ظهر عاشورا مىگویند: على اکبر اذان گفت. امام حسین نمازش شکسته بود. چون دوم محرم رسید، دهم شهید شد. دوم تا دهم هشت روز است، در این سى و پنج، شش تا کلمه سى تا تیر به امام حسین رها کردند. یعنى هر یک کلمه «مالِکِ یَوْمِ الدِّین» یک تیر. «إِیَّاکَ نَعْبُد» یک تیر. این یعنى چه؟ آنوقت مىشود عزادار امام حسین نسبت به نماز، عاشق نباشد؟
- 7-هفت سالگى و نماز بخواند : پیغمبر فرمود: «مُرُوا صِبْیَانَکُمْ بِالصَّلَاهِ إِذَا بَلَغُوا سَبْعاً» (مستدرک/ ج 3/ ص 19) بچههایتان هفت ساله که مىشوند، دستور بدهید اینها کم کم نماز بخوانند. حدیث داریم تا سه سال بچهات را آزاد بگذار. اولین کلمه «لا اله الا الله» خیلى خوب. هفت ماه و بیست روز رهایش کنید. حالا این هفت ماه و بیست روز چه فرمولى است، من نمىدانم. یک رازى دارد. مثل اینکه دکتر مىگوید: این قرص را چهار ساعت بخور. این کپسول را شش ساعت بخور. این شربت را 24 ساعت بخور. دکتر رازش را مىداند. ما نمىدانیم. شما در ماشین که مىنشینى استارت که مىزنى، اگزوزش دود مىرود. مهندس مىفهمد. ولى بچه مىگوید: آقا تو چنین کردى، عقبش دود داد. این جلو و عقب چه رابطهاى با هم دارد؟ مهندس مىفهمد. نمىدانیم هفت و ماه بیست روز چیست. ولى بعد از هفت ماه و بیست روز، مىگویند: این کلمه را یاد بده. «محمداً رسول الله» (صلوات حضار) بعد وقتى نماز مىخوانى، او را کنار خودت بنشان، نماز شما را ببیند. ببیند. یعنى حرکات اثر مىگذارد. بعد کم کم صورتش را بشوى. یک ذره یک ذره به هفت سالگى که رسید به او بگو: کم کم نماز بخواند. خودش هم مىخواند.
- هفت تا هشت تا پسر ولی در نکبت : یک کسى به من گفت: شما دختر دارى؟ گفتم: بله. گفت: پسر ندارى؟ گفتم: نه. گفت: خدا به حق محمد و آل محمد یک پسر به تو بدهد. گفتم: خدا به حق محمد و آل محمد یک جو عقل به تو بدهد. (خنده حضار) تو عقلت نمىرسد. چه فرقى مىکند دختر و پسر که انسان فرق بگذارد؟ فکر مىکند آدم اگر پسر داشته باشد، سر پیرى به درد او مىخورد. اینقدر آدم داریم که هفت تا هشت تا پسر دارد و در نکبت زندگى مىکند، و اینقدر آدم داریم با یک دختر تا آخر عمر زندگىاش راحت ... ما توحیدمان گیر دارد. ما خداپرستىمان گیر دارد. ما فکر مىکنیم که اگر تهران باشیم، وضعمان خوب است. اینقدر آدم در تهران گرسنگى مىخورد، و اینقدر آدم در روستاهاى دور زندگى راحتى دارد. فکر مىکنیم اگر دانشگاه رفتیم، تمام چراغها سبز. اگر پشت کنکور رد شدیم، خاکمان بر سر است. اینقدر آدم تحصیل کرده داریم که هزار تا مشکل دارد. و اینقدر آدم داریم که ... چیزهایى ما دیدیم. خیلى چیزها دیدیم.
- 7-هفت کلمه ازنهی ازمنکر فروع دین:1 گروهی خود را معاف میدانند به خاطر آنکه میگویند نهی از منکر موجب ضرر ما میشود در حالی که حدیثی از سنی و شیعه و از رسول خدا (صل الله علیه وآله وسلم ) نقلشده که: اذا اجتمعت حرمتان ترکت الصغری لکبری..آری گاهی صدها هزار نفر باید فدا شوند که جلو فسادی گرفته شود و در آنجا دیگر وَ لا تُلْقُوا بِأَیْدِیکُمْ إِلَی التَّهْلُکَةِ بقره/ 195.مطرح نیست؛ چون مسئله اهم و مهم است.
- 2 زندگى بىارزشى : امام حسین (علیه السلام)میفرماید: قَالَ الْحُسَیْنُ (علیه السلام): أ لا ترون أن الحق لا یعمل به و أن الباطل لا یتناهی عنه لیرغب المؤمن فی لقاء الله محقاتحف العقول، ص 245. مختصر زندگى بىارزشى همچون چراگاه خطرناک مگر شما مشاهده نمیکنید که بحق عمل نمیکنند و از باطل گریزان نیستند، باید مؤمن دل بدیدار پروردگار خود ببندد در حالى که طالب حق است. من مرگ را جز حیات و زندگى نمىبینم و زنده ماندن با ستمگران جز بدبختى نیست ، مردم بنده دنیایند و دین بر سر زبانهاى آنها آویزان است آن را مىچرخانند بر محور زندگى خود، وقتى بوسیله بلا آزمایش شدند دینداران کم خواهند بود.
- 3 و در مقابل حر و آزادی ، میفرماید: من رأی سلطانا جائرا مستحلا لحرم الله ناکثا لعهد الله بحار الانوار، ج 44، ص 381. هر که سلطان ظالمی را ببیند که آنچه را خدا حرام کرده حلال میکند و عهد خدا را زیر پا میگذارد
- 4 مسلمانان بیتفاوت : از بس مسلمانان بیتفاوت شدند همه خرابکاری ها را به خدا نسبت داده و گفتند: مقدر است، جبر الهی است؛ در حالی که إِنَّ اللّهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتّی یُغَیِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ رعد/ 11.
- 5 مقدمه واجب : بعضی میگویند: ما معاف هستیم؛ چون نه آگاهی عمیق داریم نه حرفمان اثر دارد. در حالی که مقدمه واجب نیز واجب است، یعنی باید هم آگاه شد و هم شرایط اثر را به وجود آورد. باید نحوه برخورد و انکه کجا بگوییم، چگونه بگوییم و چه وقت بگوییم را آموزش دیده و تا حدی که لازم است با جامعهشناسی و روان شناسی آشنایی پیدا کنیم.
- 6 - علل ترک امر به معروف و نهی از منکر.. نداشتن غیرت دینی :همین خبر دادند که سربازان معاویه به شهر انبار تجاوز کردهاند و زیور زنان غیرمسلمانان را گرفتهاند در یک سخنرانی آتشین فرمود : قَالَ أَمِیرُ المُؤمِنِینَ (ع): فَلَوْ أَنَّ امْرَأً مُسْلِماً مَاتَ مِنْ بَعْدِ هَذَا أَسَفاً مَا کَانَ بِهِ مَلُوماً نهج البلاغة، خطبه 27.
- 7- انتظار عذاب : ابا الحسن، حضرت رضا (علیه السلام)مىفرمود: رسول خدا صلّى اللَّه علیه و آله فرمود «وقتى امتم امر به معروف و نهى از منکر را به هم سپرند باید آماده جنگى با خداوند متعال باشند [در انتظار عذابى شدید باشند] یقول: «إذا أمّتى تواکلت الأمر بالمعروف و النّهى عن المنکر فلیأذنوا بوقاع من اللّه تعالى» پیام پیامبر، متنعربى، ص: 348
- 7-هفت ؛ هشت روز، نمىتوانند نماز بخوانند : چرا دخترها نه سالگى نماز مىخوانند، پسرها پانزده سالگى؟ جواب : از دوازده سالگى دختر ها تا 52 سالگی یک چهارم چهل سال، ده سال نماز نمىخوانند. اسلام گفته: دختر خانم ده سال نمىتوانى نماز بخوانى. اما شش سال زودتر نماز را شروع کن. مثل ماشینى که با سرعت صدو چهل مىرود، یک ماشین با سرعت صد و بیست مىرود. به صد و بیست مىگوییم: شما یک ربع زودتر حرکت کن. دختر شش سال زودتر نماز را شروع مىکند. چهار سال هم البته میانگینها، حالا یک زن زودتر بمیرد، تصادف است. معمولًا میانگین روى کرهى زمین، کار به ایران هم ندارم. در دنیا میانگین عمر زنها چهار سال بیش از مردها است. یعنى آدم قبرستان که مىرود زنها سر قبر شوهرهایشان نشستند.
- 7-هفت رکعت نماز «سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَکْبَر» است : اسلام دین رحمت است. تنها کلمهاى که ما باید روزى شصت بار بگوییم، کلمهى رحم است. هیچکلمهاى را واجب نیست ما شصت بار بگوییم، جز کلمهى رحم! واجب است نماز بخوانیم در نماز هر رکعتش شش بار رحم است. «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیم»، «الرَّحْمنِ» «الرَّحیم» دوباره بعد از «الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِ الْعَلَمِین» (فاتحه/ 2) باز مىگوییم: «الرَّحْمَنِ الرَّحِیم» (فاتحه/ 3) باز در «قُلْ هُوَ اللَّه» سورهى بعد از حمد مىگوییم: «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیم»، یک رکعت شش تا. ده رکعتش را که ما حمد و سوره مىخوانیم، حالا اهل سنت که همه رکعتهایش را حمد و سوره مىخوانند. نه ما که هفت رکعتش «سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَکْبَر» است. ده رکعتش، ده شش تا، هر مسلمانى واجب است روزى شصت بار بگوید: رحم، رحم، رحم، رحم، رحم، رحم، رحم، رحم، رحم، رحم، اسلام دینش چنین است.
- 7- هفت جمله نماز امام حسین : از امام حسین (علیه السلام) به نفع نماز استفاده کنیم.
- 1- مؤذن امام حسین (علیه السلام)از مکه که مىخواست حرکت کند کوفه بیاید، به یک نفر گفت: تو رسماً مؤذن هستى! یعنى همان کاروان خودش و خواهرش را، یعنى کاروان امام حسین از مکه مؤذن داشتند. برای نماز.
- 2- مخبر نماز : ابو ثمامه که ظهر عاشورا به امام حسین گفت: آقا ظهر نماز شده! امام حسین دعایش کرد.
- 3- دوستدار نماز : امام عصر تاسوعا که به خیمهها حمله کردند، امام حسین فرمود: جنگ را فردا بیاندازید. امشب شب عاشورا است. من نماز را دوست دارم. «أنى أحب الصلاه» (لهوف/ ص 89) من نماز را دوست دارم.
- 4- اذان برای نماز : ظهر عاشورا مىگویند: على اکبر اذان گفت. امام حسین نمازش شکسته بود. چون دوم محرم رسید، دهم شهید شد. دوم تا دهم هشت روز است، مسافر هشت روزه نمازش شکسته است.
- 5- نماز جماعت : اگر قرآن مىفرماید: «و ارکعوا مع الراکعین» «3»، امام حسین علیه السلام نماز را با جماعت آن هم در برابر صفوف دشمن برگزار مىکند
- 6- نماز اوّل وقت اگر قرآن اقامهى نماز را در اوّل وقت سفارش مىفرماید؛ «اقم الصلوة لدلوک الشمس» «2»، امام حسین علیه السلام نماز ظهر عاشورا را در اوّل وقت اقامه فرمودند.
- 7- دو هفت تا : نماز شکسته دو تا حمد دارد. (هرسوره حمد هفت آیه دارد) دو هفت تا چهارده تا. دو تا هم قل هو الله بگوییم، (هرسوره قل هو الله پنج آیه دارد) دو تا پنج تا ده تا، با چهارده تا بیست و چهار تا. دو تا رکوع بیست و شش تا، چهار تا سجده سى تا. تشهد و سلام. سى و پنج تا، چهل تا کلمه است. در این سى و پنج، شش تا کلمه سى تا تیر به امام حسین رها کردند. یعنى هر یک کلمه «مالِکِ یَوْمِ الدِّین» یک تیر. «إِیَّاکَ نَعْبُد» یک تیر. این یعنى چه؟ آنوقت مىشود عزادار امام حسین نسبت به نماز، عاشق نباشد؟ مسأله نماز فراموش نشود. هم ظهر عاشورا، هم شب عاشورا، در عزادارىها. اول نماز، اول نماز، اول نماز، اول نماز، اول نماز!
- 7-هفت قل هو الله دو رکعت نماز برای پدر ومادر : در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان شب احیا ء شب لیله القدر چه باید کرد؟ یک دو رکعت نماز است که لابد مىدانید، من هم اشاره کنم که اگر کسى نمىداند ... فقط «قُلْ هُوَ اللَّهُ» (اخلاص/ 1 (هفت تا است. بعد از نماز مغرب و عشا، دو رکعت نماز مثل نماز صبح، منتهى بجاى یک «قُلْ هُوَ اللَّهُ» هفت تا مىخوانید. رکوع و سجودش، هیچ فرق نمىکند، فقط «قُلْ هُوَ اللَّهُ» اش هفت تا است. بعدش هم هفتاد مرتبه «أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ»، «ربى» هم نمىخواهد. هفتاد مرتبه، «استغفر الله»که کل نماز چهار دقیقه طول مىکشد با «استغفر الله» هایش تقریبا. این دو رکعت هم داریم که اگر کسى بخواند، همینطور که نشسته، خدا خودش و پدر و مادرش را مىبخشد.
- 7-هفت جلد نهج البلاغه بنام مستدرک نوشته شده: سید رضى که قبرش کنار قبر موسى بن جعفر (علیه السلام) در کاظمین است، کلماتى را از على (علیه السلام)در کتابى یک جلد به نام نهج البلاغه جمع آورى کرده،
- و دانشمند دیگرى آن را به نام مستدرک نهج البلاغه در هفت جلد نوشته، (نهج السّعادة فی مستدرک نهج البلاغة) للشّیخ محمّد باقر المحمودیّ 5: 133. و ممکن است درآینده، بیشتر از آن در نسخههاى خطى منحصر به فرد در کتابخانه پیدا شود.
- اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
- ۰۰/۱۰/۱۲