آداب .سلام 6 .سلام کردن، باید سریع و بلافاصله پس از ملاقات باشد. «فَقالُوا» (حرف «فاء» نشانه سرعت و زمانى کوتاه است)
يكشنبه, ۲۱ شهریور ۱۴۰۰، ۱۰:۵۵ ق.ظ
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
سلام 6
- جایگاه سلام درقرآن
- جواب سلام او لازم است. «قال سلام»
- سلام خداوند به حضرت زهرا (سلام الله علیها)
- سلام کردن بر ارواح امامان
- سلام وبرکات بعد از هشدار و موعظه
- سلام های زیارت عاشورا
- شروع سخن از سلام باشد.
- کیفیت سلام : «الّذینَ تَتَوفّاهُمُ المَلائِکَةُ طَیّبینَ یَقُولونَ سلام عَلَیکُم ادخُلوا الجَنَّةَ بِما کُنتُم تَعمَلون» ملائکهاى که مسئول گرفتن جان مؤمنان هستند به آن پاکانِ با تقوا مىگویند: سلام بر شما، بخاطر آنکه اعمال نیکویى داشتید، داخل بهشت شوید.
- بهترین عبارت تحیّت، «سلام علیکم» است. «فَقُلْ سلام عَلَیْکُمْ» 6: 54
- سلام : خجالت از سئوال و یک عمری باغسل باطل نمازم خواند و نمیپرسد. چون مسئولیت اجتماعی دارد حیاء میکند سلام کند، از میهمان پذیرایی کند،
- در سلام کردن، همهى واردان سلام کنند نه بعضى. «فَقالُوا سلاماً»
- در سلام هم آهنگی با فرشتگان است: سلام عَلَیْکُمْ بِما صَبَرْتُمْ رعد/ 24
- سلام آرام بخش دلهاست.
- سلام بر مردم. «فتسلم علیهم»
- سلام به ابراهیم: سلام عَلی إِبْراهِیمَ صافات، 109
- سلام در تلفنها به جای الو، مرسی ...
- سلام را به نحو بهتر باید جواب داد. (جملهى «سلام» جملهى اسمیّه است که دوام وثبوت آن از جملهى فعلیّهى «قالُوا سلاماً» بیشتر است)
- سلام عَلی إِبْراهِیمَ صافات، 109.
- سلام و تحیت فرشتگان در بهشت:
- سلام عَلَیکُم : قرآن در توصیف مأموران جهنّم مىفرماید: «عَلَیهَا مَلائِکَةٌ غِلاظٌ شِدادٌ لایَعصُونَ اللّهَ ما أمَرَهُم و یَفعَلُونَ مایُؤمَرونَ» آنان بسیار با خشونت و قدرت و قاطعیّت طبق همان فرمان خدا بدون هیچ گونه کم و کاستى مشغول عذابند و به استمدادها و نالهها و نعرههاى دوزخیان کوچکترین توجّهى نمىکنند، ولى فرشتگان مأمور بهشت با جمله «سلام عَلَیکُم طِبتُم فَاْدخُلُوها خالِدِینَ» بهشتیان را استقبال نموده و به آنان خوش آمد مىگویند.
- کلام رایج بهشتیان، سلام است. لا یَسْمَعُونَ ... إِلَّا سلاماً محیط بهشت، محیطى امن و سالم است و بهشتیان، هم از فرشتگان سلام مىشنوند، «سلام عَلَیْکُمْ طِبْتُمْ» و هم از دوستان خود. «فَسَلامٌ لَکَ مِنْ أَصْحابِ الْیَمِینِ»
- سلام عَلَیکُم : مرگ پاکان همراه با درود فرشتگان است. «تَتَوَفَّاهُمُ الْمَلائِکَةُ طَیِّبِینَ یَقُولُونَ سلام عَلَیْکُمْ»
- هر کس مانند الیاس از مبلّغان دینى باشد، از محسنان و دریافت کنندگان پاداشهاى الهى مىباشد. إِلْیاسَ لَمِنَ الْمُرْسَلِینَ ... سلام عَلى إِلْیاسِینَ ... الْمُحْسِنِینَ
- هنگامى که امام جمعه از منبر بالا مىرود و رو به مردم مىایستد به مردم سلام کند.
- به عربی سلام کنید. السَّلامُ عَلَیْکُمْ
- از ویژگی های امام سبقت در سلام بود. سرگذشتها، ج 5، ص 72
- به کسانى که پایدارى و پشتکار دارند، احترام بگذاریم و با درود و سلام، آنان را تشویق و تقویت کنیم: «سلام علیکم بماصبرتم»؛
- پیامبر (ص) در لحظات جان دادن خدیجه (س) فرمود:" دوستان خود را در بهشت سلام برسان": (آسیه، مریم، کلثوم).
- جایگاه سلام درجامعه
- عدهای همیشه نتیجهگیری شتاب زده دارند، مثلا سلام نکردن فردی یا پاسخ سلام ندادن فردی را حمل بر بی اعتنائی به خود میدانند و این موضوع را آنقدر در ذهن خود بزرگ میکنند که بمانند بهمنی میشود و خود را زیر فشار این بهمن گونهها خرد میکند. آنها احتمالا دیگری را که ممکن است متوجه نشده باشد یا گرفتار بوده و نشنیده یا ندیده کمتر مورد توجه قرار میدهند؛ این گونه آدمها عمدتا چنین تفکری را دارند و بالنتیجه همیشه از این و آن میترسند و غمگین و مضطرب و افسرده میشوند. چنین تفکراتی کم نیستند و بسیارند.
- اول سلام، آخر سلام، شعاع سلام در همه هستی پرتو افکنده است.
- تحقیر شدن مؤمنان را جبران کنید. (در آیهى 53 متکبّران با لحن تحقیرآمیزى مىگفتند: أَ هؤُلاءِ ... ولى در آیهى 54 خداوند آن تحقیر را جبران مىکند و به پیامبرش دستور سلام کردن به مؤمنان را صادر مىکند.) «فَقُلْ سلام عَلَیْکُمْ»
- در نظام الهى حتّى بکار بردن کلمات و درود و تبریک نیز بر اساس یک مبنا وحکمت (ایمان و عمل) است نه تملّق و گزافه. «سلام عَلَیْکُمْ بِما صَبَرْتُمْ»
- رابطهى مردم و رهبر در حکومت الهى، صلوات و سلام است.
- رابطهى مردم و رهبر در حکومت الهى، صلوات و سلام است. (علاقهى قلبى کافى نیست، اظهار علاقه لازم است.) «صَلُّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّمُوا»
- سلام از بین برنده بخل و تکبر است.
- سلام به موسی و هارون: سلام عَلی مُوسی وَ هارُونَ صافات، 120
- سلام عَلی نُوحٍ فِی الْعالَمِینَ صافات، 79.
- سلام کردن، از آداب ورود به منزل است. «اذا دخلتم بیوتاً فسلّموا»
- سلام کردن، باید سریع و بلافاصله پس از ملاقات باشد. «فَقالُوا» (حرف «فاء» نشانه سرعت و زمانى کوتاه است)
اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم
- ۰۰/۰۶/۲۱